Sciencebox:
Katapult

Afstand houden maar toch iets bij je opa of oma bezorgen?

Bouw deze katapult en gebruik ‘m om de afstand te overbruggen. Heel handig en je ontdekt ook nog eens hoe een hefboom werkt! Hoe ver en hoog lukt het jou om iets weg te schieten?

De katapult wordt al sinds de oudheid gebruikt. Je kunt er iets mee weg slingeren. Het werd gebruikt als wapen om bijvoorbeeld stadsmuren te beschieten. De slingerarm werkt als een hefboom. Door een touw op te rollen of zoals bij de Continium katapult door een elastiek te spannen, kun je het lange stuk van de arm met grote kracht een voorwerp laten wegschieten. Met een boog vliegt het voorwerp door de lucht. Zowel bij het aanspannen van de arm als bij het wegschieten, komt heel veel kracht op de katapult te staan. Het moet daarom een stevige constructie zijn. Een driehoek is een heel stevige vorm.  De driehoek is vormvast en verdeelt de krachten over de constructie. Lukt het jou om een stevige katapult te bouwen?

  • Deze Sciencebox is geschikt voor de leeftijden van 4-12 jaar.
    Uiteraard mogen ouders de jongste kinderen wat tips geven.
  • De Sciencebox kost €5 exclusief verzendkosten. 

Handleiding

Bij de sciencebox krijg je alle benodigde materialen thuisgestuurd, exclusief de handleiding, deze kun je hier downloaden.

Bestellen

Leuk dat je deze sciencebox gaat bestellen! Klik je door op onderstaande bestellink, dan kom je automatisch in de webwinkel van Rock Inc. Onze scienceboxen zijn nu tijdelijk te bestellen via deze webwinkel. We werken achter de schermen nog aan een uitgebreidere webwinkel.

Koop de katapult!

Levertijd

We doen ons best om elke bestelling binnen 5 werkdagen te verzenden. Door de drukte bij onze productie én de pakketdiensten kan het echter voorkomen dat deze levertijd niet wordt gehaald, we hopen op uw begrip. 

Maak kans op een gezinsticket voor Continium!

Wij zijn natuurlijk hartstikke benieuwd naar jullie creaties. Dus maak een foto of filmpje van jouw bouwwerk en deel dit via Instagram of Facebook met de tag #continium. En hopelijk zien we jou en je gezin dan weer snel in Continium.