Tips voor je bezoek aan Continium

Leuk dat je op bezoek komt! Graag geven we je informatie over de route, parkeren, openbaar vervoer en nog veel meer voor een fijn dagje uit!

 • Voorafgaand aan je bezoek:
  Openingstijde, route, parkeren en openbaar vervoer: ga goed voorbereid op reis.
 • Toegankelijkheid
  Kom je met hulphond of ben je minder goed ter been: onze medewerkers helpen je uiteraard.
 • In het museum:
  Horeca & activiteiten: Ga je eerst naar de wisselexpositie, de Hall of Fame, het Time Warp theater of...
 • Extra: Columbus earth center
  Ga naar Earth voor een onvergetelijke ervaring of kijk een 3d film.
 • Na je bezoek
  Laat weten hoe je bezoek was: Doe mee met de enquête & deel het met anderen! 

Voorafgaand aan je bezoek

Openingstijden regulier 

Continium discovery center is open van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

Daarnaast zijn we ook maandags open tijdens schoolvakanties en op feestdagen, met uitzondering van Koningsdag, Carnaval, 1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag. Dat betekent dat je ook welkom bent op:

 • Voorjaarsvakantie: Maandag 17 februari. 
 • Eerste en Tweede Paasdag, zondag 12 & maandag 13 april 2020.
 • In de meivakantie op maandag 20 april 2020. (Maandag 27 april is Koningsdag)
 • Op Eerste & Tweede Pinksterdag, zondag 31 mei & maandag 1 juni 2020.
 • In de zomervakantie: maandag 6, 13, 20 & 27 juli & 3, 10, 17 & 24 augustus 2020.
 • Herfstvakantie: maandag 12 & 19 oktober 2020.
 • Kerstvakantie: maandag 21 & 28 december 2020.

Continium discovery center is gesloten op:

 • Carnavalszondag, -maandag en -dinsdag, (23, 24 & 25 februari 2020).
 • Koningsdag maandag 27 april 2020.
 • Eerste Kerstdag.
 • Nieuwjaarsdag.

Op 24 december, Kerstavond, en 31 december, oudejaarsdag, zijn wij om 16:00 gesloten.

Bereikbaarheid

Continium discovery center ligt op het Museumplein in Kerkrade en is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Kom je met de trein of bus, stap dan uit op Kerkrade Centrum. Continium ligt direct aan dit station. Een reisadvies van deur tot deur is samen te stellen via www.9292.nl en voor treintijden van en naar station Kerkrade-Centrum kijk je op www.NS.nl.

Parkeren

Parkeren is gratis op het parkeerterrein aan Station Kerkrade Centrum. Navigeer voor deze arkeerplaats naar Hambosweg 60 in Kerkrade. Wanneer je het spoor overrijdt, volg je de bocht naar rechts, direct na de twee woonhuizen ligt aan je rechterhand de oprit naar de ruime P+R-parkeerplaats. Ondanks de ruime parkeerplaats kan deze bij grote drukte of evenementen vol zijn. De dichtsbijzijnde alternatieven:

 • Parkeergarage d'r Pool - Putgang 8 - 6461 EK Kerkrade, enkele minuten lopen
 • Theaterpassage - Wijngracht 1 - 6461 AL Kerkrade, 10 minuten lopen
 • Orlandopassage - Kloosterraderstr.19 - 6461 CA Kerkrade, 10 minuten lopen

Deze parkeerplaatsen zijn niet gratis en kennen een tarief van € 1,00/uur. In parkeergarage Orlandopassage parkeer je de eerste twee uur gratis.

Met de auto

Vanaf de autoweg richting Kerkrade volg je de bordjes “Columbus/Cube/Continium” en "Columbus/Cube/Continium P+R". Navigeer voor de parkeerplaats naar Hambosweg 60 in Kerkrade. Wanneer je het spoor overrijdt, volg je de bocht naar rechts, direct na de twee woonhuizen ligt aan je rechterhand de oprit naar de ruime P+R-parkeerplaats, waar je gratis parkeert.

Je vervolgt je weg te voet: recht tegenover de oprit vanaf de Hambosweg, aan de andere kant van de parkeerplaats, vind je de opgang naar voetgangersoversteekplaats over het spoor. De ingang naar Columbus, Cube en Continium vind je aan beide korte kanten van het zwarte, balkvormige gebouw in het midden van het plein, waar je met de trap naar de onderste verdieping kunt. Daar vind je de receptie, waar één van onze medewerkers je graag verder helpt.

Je kunt ook met de lift naar de receptie: deze vind je meer naar het midden van het balkvormige gebouw. Gebruik de intercom en we komen je graag helpen. 

Interactieve kaart

Gebruik onderstaande kaart voor meer informatie over de route. Tip: klik rechtsboven op het vierkant en de kaart opent op volledig scherm. Ook kun je de routes naar je mobiele telefoon sturen via Google Maps. Op de kaart de aanbevolen routes vanaf Maastricht, vanaf de A2 uit de richting Sittard, of vanaf Aken (Duitsland).

Toegankelijkheid

Continium discovery center is volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers en mindervaliden. In het museum zijn liften en invalidentoilet. Er zijn mindervalidenparkeerplaatsen op de P+R naast treinstation Kerkrade-Centrum, tevens parkeerplaats voor Continium. De lift naar binnen bevindt zich halverwege het gebouw, direct boven de kassa. Neem contact op via de intercom, zij helpen u graag.

GRATIS ENTREE VOOR BEGELEIDERS

Komt u met een begeleider naar Continium, dan mag deze op vertoon van een OV-Begeleiderskaart gratis het museum in.

HULPHONDEN

Het meebrengen van huisdieren is niet toegestaan, met uitzondering van geregistreerde hulphonden, mits deze aangelijnd zijn.

In het museum

Onze collega's bij de kassa begroeten je graag bij bij binnenkomst om je de weg te wijzen. Overigens kun je met een eticket ook meteen doorlopen naar de poortjes. Tegenover de grote brede trap naar Continium, naast de kassa en de museumwinkel, vind je de garderobe en (gratis) kluisjes.

Bovenaan de trap loop je naar de ingang van Continium: scan je streepjescode van het ticket en de poortjes gaan vanzelf open. Bewaar je ticket goed: je kunt hiermee weer het museum in als je bijvoorbeeld even naar de brasserie bent geweest.

Wat is er te doen:

 • Aan de rechterzijde loop je de Explore Zone in, waar je ontdekt wat wetenschap en techniek betekenen in jouw leven.
 • Ga rechtdoor, dan kom je in de Hall of Fame: het open depot, ofwel de schatkamer van Continium. Hier vertellen de topstukken uit de Continium collectie hun verhaal. 
 • Tussen de Explore Zone en de Hall of Fame is de entree van het Time Warp theater
 • Direct links is het theater voor de Science show. Op het scherm boven de deur staat het tijdstip van de eerstvolgende show aangegeven.
 • Ga je de trap af, dan kom je bij het Tinker lab waar je enkele (betaalde) experimenten kunt doen. Zoals het maken van stuitersmurrie en nog veel meer.
 • Sla na de trap linksaf en je komt bij de wisselexpositie.

Garderobe & toiletten

 • De garderobe vind je links naast de kassa, trap en museumwinkel. Er zijn gratis kluisjes.
 • De eerste toiletten vind je in de gang rechts naast de grote trap omhoog naar Continium zelf.
 • Vlak voor de poortjes van continium zijn rechts ook toiletten. Je kunt met de streepjescode op te ticket overigens in en uit lopen om naar de WC te gaan.
 • Ben je bij de wisselexpositie, dan is er driect in begin een gang rechts met toiletten. 

Horeca: Brasserie M

Hier is ook een ruimte om eigen etenswaren op te eten, zodat het museum zelf schoon blijft. Brood vergeten? Geen probleem: ga dan naar Brasserie M. Loop daarvoor Continium weer uit en ga de trap af en direct rechts om de hoek. Bij mooi weer kun je lekker gaan zitten op het terras en nog meer ontdekken bij de toestellen op het plein.

Brasserie M

Gezonde en lekkere trek? Brasserie M heeft dagelijks verse producten en vaak speciale, smakelijke aanbiedingen. Meer informatie!

Bezoek Columbus earth center

Tip: wil je echt alles uit je dagje Kerkrade halen? Ga dan ook naar het Columbus earth center. Geniet van een bijzondere 3D film in het 3D theater, of laat je overrompelen door de voorstelling Earth in het Columbus earth theater. Een reis die je nooit zult vergeten... Vraag ernaar bij de kassa, met je ticket voor Columbus krijg je direct korting!

Na je bezoek

We hopen dat je een fijne & leerzame dag hebt gehad in ons museum en zien je graag nog eens terug! We houden je daarom graag op de hoogte van onze volgende evenementen, exposities & winacties, op de manier die jij het fijnste vindt:

Ook horen we graag wat je van je dagje uit vond. Vond je het echt leuk: laat het dan iedereen weten door een review achter te laten op Facebook of Tripadvisor! 

Tripadvisor