Tickets & reserveren

Welkom bij Continium! Neem even de tijd om deze speciale richtlijnen voor een veilig en verantwoord bezoek door te lezen. We verzoeken je vriendelijk maar met klem deze richtlijnen op te volgen en wensen je een plezierig bezoek!

Spelregels

Wij zijn weer geopend voor bezoek vanaf 12:00 uur op 1 juni. De ticketverkoop start vrijdag 22 mei om 15:00 uur. Na 1 juni zijn we dagelijks (m.u.v. maandagen) geopend van 11:00-17.00 uur. Voor Continium dien je vooraf online een ticket voor een specifieke datum en aankomsttijd te kopen. Koop je entreebewijs voor jezelf en leden van je huishouden ineens.

Denk voorafgaand aan je bezoek aan de volgende regels:

 • Ga niet van huis bij gezondheidsklachten. Bezoekers zijn welkom als zij en hun huisgenoten tenminste 24 uur klachtenvrij zijn. Daarbij hanteren wij de richtlijnen van het RIVM:
  Heb je verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging (tot 38 graden Celsius)? Blijf thuis!
  Heb je verkoudheidsklachten en koorts (boven 38 graden Celsius) en/of benauwdheid? Blijf thuis, en dat is ook van toepassing op huisgenoten.
 • Kom met eigen vervoer: het OV is bedoeld voor essentiële reizen. Er is genoeg parkeergelegenheid om afstand te houden tot andere bezoekers.
 • Houd je ticket van jezelf en je huishouden gereed, print deze bij voorkeur uit, en toon hem aan de medewerker bij de ingang van Continium. Hij vraagt je nogmaals te bevestigen dat uzelf en uw gezelschap gezond zijn.

Aanpassingen in Continium

Wij doen er alles aan om een veilig bezoek aan Continium mogelijk te maken. Een aantal van onze maatregelen op een rij:

 • Binnen de musea hanteren we een maximum aantal bezoekers om zo veilig afstand te kunnen houden. Deze aantallen zijn berekend op minimaal 10m2 ruimte per persoon of huishouden;
 • Op de toiletten worden extra hygiënemaatregelen getroffen.
 • Op verschillende plaatsen in de musea staan desinfectiezuilen waar je je handen kunt desinfecteren en papier met desinfectiemiddel kunt meenemen om zelf zo nodig contactoppervlakken schoon te maken;
 • We zorgen dat er 1,5 meter afstandmarkeringen zijn op punten waar rijvorming kan ontstaan zoals bij de entree;
 • We hanteren gescheiden in- en uitgangen voor de instellingen. De hoofdingang is aan de stationszijde van het gebouw.
 • We hanteren éénrichtingsverkeer waar nodig;
 • In de museumwinkel en Brasserie M kan alleen worden gepind.
 • Er zijn geen tickets verkrijgbaar aan de kassa: bezoekers zijn alleen welkom met een reservering.

Zelf kun je ook zorgen voor een veilig bezoek, voor jezelf en de andere gasten:

 • Kom op tijd, of maximaal een kwartier eerder dan het aanvangstijdstip van het tijdslot.
 • Houd 1,5 meter afstand van medewerkers en bezoekers die niet tot jouw huishouden behoren.
 • Was je handen regelmatig en grondig. Maak gebruik van de desinfectiestations voor het tussentijds desinfecteren van je handen.
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
 • Volg de aangegeven routes.
 • Volg altijd de instructies van medewerkers.
 • Laat je jas en (grote) tas thuis of in de auto: de ruimte in de garderobe is beperkt. Kluisjes zijn alleen beschikbaar op aanvraag.

Activiteiten en tentoonstellingen

Dankzij extra voorzorgsmaatregelen kun je genieten van vrijwel alle activiteiten en exhibits zoals de vernieuwde Explore Zone, de tijdelijke expositie Reizen in de Ruimte en de Hall of Fame. Voorlopig is er alleen geen Science show of een labactiviteit mogelijk. Tip: Wil je toch aan de slag met een sciencebox: bestel er online dan een voor thuis of bezoek de museumwinkel voor leerzaam speelgoed of een ander aandenken aan je bezoek! 

Explore Zone

Kijk je ogen uit in de geheel vernieuwde Explore Zone! Er zijn superveel nieuwe ontdek- en doestations waarmee je aan de slag kunt gaan. Wonen, leren, voeding, werken, gezondheid: de nieuwe Explore Zone biedt je vooral ook een vooruitblik op de toekomst. Ga je mee?

Lees meer

Reizen in de Ruimte

Op weg naar een nieuwe aarde. Hoe fantastisch is het om op reis te gaan naar een nieuwe planeet? De nieuwe expositie Reizen in de Ruimte dompelt je onder in de wereld van ruimtevaart en wetenschap!

Lees meer

Hall of Fame

De Hall of Fame is het open depot, ofwel de schatkamer van Continium. Hier vertellen de topstukken uit de Continium collectie hun verhaal.

Lees meer

Sciencebox voor thuis

De leukste scienceboxen om thuis in elkaar te zetten vind je hier! Ga jij voor het vogelhuisje, de katapult, de raderboot of maak je een speciale wagen?

Lees meer

Horeca: Brasserie M & andere voorzieningen

Brasserie M is de nieuwe brasserie van Continium, Cube & Columbus waar je geniet van een kop heerlijke koffie, een smakelijk belegd broodje, een verse pasta of één van de vele andere specialiteiten. Om gebruik te maken van deze voorziening maak je bij de online aankoop van het ticket een reservering. Bij de reservering moet worden aangegeven met hoeveel personen er wordt gereserveerd en voor welke tijd.

Voor het buitenterras hoeft niet gereserveerd te worden. Heb je niet gereserveerd en wilt je toch iets te eten of drinken wil kopen, dan is hier mogelijk plek. Volg hiervoor de instructies van de medewerkers van Brasserie M op. Op dit moment is er geen ruimte binnen het museum om een eigen meegebrachte lunch te nuttigen.

 

Spelregels in Brasserie M

Voor brasserie M gelden dezelfde regels als alle horeca. Heb je een reservering gemaakt, dan kun je je melden bij de host. Hij zal je en je gezelschap een plek wijzen en de werkwijze verder toelichten:

 • Bij Brasserie M is het assortiment weergegeven op een menukaart. Eén persoon plaatst daarna de bestelling aan de kassa waar ook de betaling plaatsvindt. De overige leden van het huishouden blijven aan tafel. Als gezin hoef je geen anderehalve meter afstand tot elkaar te bewaren: wel tot andere bezoekers.
 • Drankjes worden meteen meegegeven. Items die niet vanuit de keuken komen worden direct meegegeven via een zogenaamd ‘’doorgeefvlak’’. Bij gerechten uit de keuken wordt gebruik gemaakt van een buzzer-systeem. Gasten kunnen hun gerecht daarna zelf afhalen bij de afhaalbalie met de buzzer. Tevens zijn er diverse uitserveertafels in de brasserie geplaatst.
 • Let op: ook bij Brasserie M kan uitsluitend met pin (contactloos) betaald worden.

Tijdslots & reserveren

Wij zijn weer geopend voor bezoek vanaf 1 juni van 12:00-17.00 uur. Na 1 juni zijn we dagelijks (m.u.v. maandagen) geopend van 11:00-17.00 uur. Voor Continium dien je vooraf online een ticket voor een specifieke datum en aankomsttijdslot te kopen. Voorlopig zijn daarom alleen de volgende aanvangstijden beschikbaar:

 • 11:00 uur
 • 12:00 uur
 • 13:00 uur

In de ticketshop kun je bij het bestellen van tickets voor jezelf en je huishouden een datum en de aanvangstijd selecteren. Kom op de aangegeven tijd of maximaal een kwartier eerder om wachtrijen te voorkomen. Nadat je binnen bent mag je zo lang blijven als het museum open is (tot 17:00). Het is helaas voorlopig niet mogelijk om aan de kassa een ticket te kopen.

Als museum zijn we momenteel verplicht bezoekers te registreren om in het geval van een besmetting onder de bezoekers contactonderzoek door de GGD mogelijk te maken. Hiervoor vragen we bij de boeking van je tickets om een account aan te maken met je e-mailadres en telefoonnummer. Je gegevens worden bewaard volgens de gebruikelijke privacyregels zoals omschreven in de algemene voorwaarden.

Let op: om gebruik te maken van de horeca is ook een reservering verplicht. Je kunt dit gelijktijdig met je ticket voor Continium doen.

Tickets

 • Reguliere toegangsprijs vanaf 5 jaar: €13,50.
 • Gezinsticket: €52,50, geldig voor 2 volwassenen vanaf 18 jaar en 2 of 3 kinderen t/m 17 jaar.
 • Kinderen t/m 4 jaar: gratis. Let op, ook voor jonge kinderen is een reservering verplicht!

Bestel je ticket met tijdslot

Actietarieven en bijzondere kaarten

In verband met de maatregelen en de impact op bezoekersaantallen & het verplichte reserveren zijn kortingsacties tijdelijk niet geldig. Zodra de maatregelen het weer toelaten, zijn deze acties weer wel geldig. Een eventuele einddatum van een actie wordt daarom ook verlengd. Alleen onderstaande kaarten & acties zijn geldig:

Let op: ook bezoekers met deze passen moeten reserveren voor een bezoek. Reserveer in de ticketshop een tijdslot met een speciaal ticket. Bij de ingang van het museum toon en scan je je Museum- of Bankgiroloterij VIPkaart. Neem deze dus mee.

Bestel je ticket met tijdslot

Veelgestelde vragen

Welke maatregelen heeft Continium genomen en welke regels zijn er voor mij al bezoeker? Hoe kan ik gebruik maken van Brasserie M? Kan ik ook plaats nemen op het terras? Waarom moet ik reserveren? Kan ik ook als groep komen? Zijn alle exposities te bezoeken? Wat merk ik in het museum van de maatregelen? Het antwoord op deze en andere vragen vind je hieronder. Ze zijn verdeeld in vier categoriën. Staat jouw vraag er niet tussen? Mail dan naar info [at] continium.nl  of bel (bij spoed) 045 – 567 6050.

Algemeen Horeca Tickets In het museum