Maatregelen Corona

Je bent van harte welkom bij Continium! Neem even de tijd om deze speciale richtlijnen voor een veilig en verantwoord bezoek door te lezen. We verzoeken je vriendelijk maar met klem deze op te volgen en wensen je een plezierig bezoek!

Spelregels

Welkom bij Continium! Wij zijn van dinsdag t/m zondag geopend van 11:00 tot 17:00 uur. I.v.m. de geldende coronamaatregelen heeft Continium nog een beperkte toegangscapaciteit, zo kunnen alle bezoekers voldoende afstand houden. Het is noodzakelijk om online een ticket te kopen of te reserveren voor Continium. 

Denk voorafgaand aan je bezoek aan de volgende regels:

 • Het dragen van een mondkapje is verplicht.
 • Ga niet van huis bij gezondheidsklachten. Bezoekers zijn welkom als zij en hun huisgenoten tenminste 24 uur klachtenvrij zijn. Daarbij hanteren wij de richtlijnen van het RIVM:
  Heb je verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging (tot 38 graden Celsius)? Blijf thuis!
  Heb je verkoudheidsklachten en koorts (boven 38 graden Celsius) en/of benauwdheid? Blijf thuis, en dat is ook van toepassing op huisgenoten.
 • Kom zoveel mogelijk met eigen vervoer: gebruik het OV alleen als het niet anders kan en draag een mondkapje in trein & bus. Er is genoeg parkeergelegenheid om afstand te houden tot andere bezoekers.

De video hieronder maakt nog melding van een check bij het bezoek: die maatregel is per 1 juli vervallen. 

Veelgestelde vragen

Welke maatregelen heeft Continium genomen en welke regels zijn er voor mij al bezoeker? Hoe kan ik gebruik maken van Brasserie M? Kan ik ook plaats nemen op het terras? Kan ik ook als groep komen? Zijn alle exposities te bezoeken? Wat merk ik in het museum van de maatregelen? Het antwoord op deze en andere vragen vind je hieronder. Ze zijn verdeeld in vier categorieën. Staat jouw vraag er niet tussen? Mail dan naar info [at] continium.nl  of bel (bij spoed) 045 – 567 6050.

Algemeen Horeca Tickets In het museum

Aanpassingen in Continium

Wij doen er alles aan om een veilig bezoek aan Continium mogelijk te maken. Een aantal van onze maatregelen op een rij:

 • Binnen de musea hanteren we een maximum aantal bezoekers om zo veilig afstand te kunnen houden. Deze aantallen zijn berekend op minimaal 10m2 ruimte per persoon of huishouden;
 • Op de toiletten worden extra hygiënemaatregelen getroffen.
 • Op verschillende plaatsen in de musea staan desinfectiezuilen waar je je handen kunt desinfecteren en papier met desinfectiemiddel kunt meenemen om zelf zo nodig contactoppervlakken schoon te maken;
 • We zorgen dat er 1,5 meter afstandmarkeringen zijn op punten waar rijvorming kan ontstaan zoals bij de entree;
 • We hanteren gescheiden in- en uitgangen voor de instellingen. De hoofdingang is aan de stationszijde van het gebouw.
 • We hanteren éénrichtingsverkeer waar nodig;
 • Aan de kassa, in de museumwinkel en Brasserie M kan alleen worden gepind.
 • Tickets zijn NIET verkrijgbaar aan de kassa: bestel je ticket vooraf online!

Zelf kun je ook zorgen voor een veilig bezoek, voor jezelf en de andere gasten:

 • Houd 1,5 meter afstand van medewerkers en bezoekers die niet tot jouw huishouden behoren.
 • Was je handen regelmatig en grondig. Maak gebruik van de desinfectiestations voor het tussentijds desinfecteren van je handen.
 • Draag een mondkapje tijdens je museumbezoek.
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
 • Volg de aangegeven routes.
 • Volg altijd de instructies van medewerkers.
 • Laat je jas en (grote) tas thuis of in de auto: de ruimte in de garderobe is beperkt. Kluisjes zijn alleen beschikbaar op aanvraag.

Activiteiten en tentoonstellingen

Dankzij extra voorzorgsmaatregelen kun je genieten van vrijwel alle activiteiten en exhibits zoals de vernieuwde Explore Zone, de tijdelijke expositie Reizen in de Ruimte en de Hall of Fame. Je kunt het Sciencelab bezoeken door ter plekke een tijdstip te reserveren en een science box te kopen. Kijk hiervoor op de speciale pagina van het Science Lab. Mis ook de Science Show niet, ook hier zijn er een paar spelregels vanwege de coronamaateregelen. Informeer ter plekke naar de showtijden. Voorlopig is er geen activiteit in het Tinkerlab mogelijk. Tip: Wil je thuis al aan de slag met een sciencebox? Bestel er eentje online of bezoek de museumwinkel voor leerzaam speelgoed of een ander aandenken aan je bezoek! 

Explore Zone

Kijk je ogen uit in de geheel vernieuwde Explore Zone! Er zijn superveel nieuwe ontdek- en doestations waarmee je aan de slag kunt gaan. Wonen, leren, voeding, werken, gezondheid: de nieuwe Explore Zone biedt je vooral ook een vooruitblik op de toekomst. Ga je mee?

Lees meer

Reizen in de Ruimte

Op weg naar een nieuwe aarde. Hoe fantastisch is het om op reis te gaan naar een nieuwe planeet? De nieuwe expositie Reizen in de Ruimte dompelt je onder in de wereld van ruimtevaart en wetenschap!

Lees meer

Hall of Fame

De Hall of Fame is het open depot, ofwel de schatkamer van Continium. Hier vertellen de topstukken uit de Continium collectie hun verhaal.

Lees meer

Science Lab

In het Science Lab ontdek je de techneut of wetenschapper in jezelf. Kies je Science Box en ga stap voor stap aan de slag. Met wat handigheid zet jij zelf een briljante, technische creatie in elkaar. Het resultaat mag natuurlijk mee naar huis.

Lees meer

Horeca: Brasserie M & andere voorzieningen

Brasserie M is vanwege de huidige coronamaatregelen gesloten, maar heeft op alleen op zaterdag en zondag een afhaalkiosk ingericht waar vers belegde, verpakte broodjes, zoetigheden, coffee-to-go en andere drankjes afgehaald kunnen worden. De Afhaalkiosk is alleen op zaterdag en zondag geopend van 12.00-16.00 uur en is alleen toegankelijk voor museumbezoekers. Gelieve te betalen met pin (contactloos). In het entreebereik zijn ook een drank- en snoepautomaat aanwezig waar met contant geld een snack en/of wat te drinken kunnen worden gekocht.

Let op: op dit moment is er geen ruimte binnen het museum om een eigen meegebrachte lunch te nuttigen.

Tickets & reserveren

I.v.m. de geldende coronamaatregelen heeft Continium een beperkte toegangscapaciteit, zo kunnen alle bezoekers voldoende afstand houden. Het is noodzakelijk om voorafgaand aan je bezoek online een ticket te kopen of te reserveren voor Continium. Tijdelijk zijn er geen tickets aan de kassa te koop.

In de ticketshop kun je bij het bestellen van tickets voor jezelf en je huishouden een datum selecteren. Nadat je binnen bent mag je zo lang blijven als het museum open is (tot 17:00). 

Nog geen entreebewijs?

 • Reguliere toegangsprijs vanaf 5 jaar: €13,50.
 • Gezinsticket: €52,50, geldig voor 2 volwassenen vanaf 18 jaar en 2 of 3 kinderen t/m 17 jaar.
 • Kinderen t/m 4 jaar: gratis. Let op, ook voor jonge kinderen is een reservering noodzakelijk.

Bestel je ticket

Al wel een entree of kortingsbewijs?

Alle acties zoals hieronder vermeld zijn weer geldig. Ook hiervoor geldt: Reserveren is verplicht. Je ontvangt je reserveringsbewijs via e-mail. Neem bij bezoek het reserveringsbewijs én je entreebewijs/kortingsbewijs mee en meld je even bij de (pin)kassa. Onder entreebewijs vallen: 

 • Museumkaart: gratis (de Museumkaart is tevens te koop aan de kassa) 
 • BankGiro Loterij VIP kaart
 • Begeleider voor minder validen
 • ICOM-kaart: Gratis entree
 • Combi-ticket Auf ins Museum!/Naar het museum!/next stop: Museum!
 • Waardebon Rabobank Zuid-Limburg

Onder kortingsbewijs vallen:

 • Jaarabonnement GaiaZOO
 • 50% kortingsvoucher 'Continium vernieuwd'. De looptijd van deze actie is verlengd t/m zondag 30 augustus 2020.

Reserveren