Maatregelen Corona

Je bent van harte welkom bij Continium! Neem even de tijd om deze speciale richtlijnen voor een veilig en verantwoord bezoek door te lezen. We verzoeken je vriendelijk maar met klem deze op te volgen en wensen je een plezierig bezoek!

Spelregels

Welkom bij Continium! Wij zijn van dinsdag t/m zondag geopend van 11:00 tot 17:00 uur. I.v.m. de geldende coronamaatregelen heeft Continium nog een beperkte toegangscapaciteit, zo kunnen alle bezoekers voldoende afstand houden. We raden je aan online alvast een ticket te kopen voor Continium, dan ben je verzekerd van een plekje op de dag dat je wilt bezoeken. Tickets zijn ook aan de kassa te koop, mits er die dag nog plek is.

Denk voorafgaand aan je bezoek aan de volgende regels:

 • Ga niet van huis bij gezondheidsklachten. Bezoekers zijn welkom als zij en hun huisgenoten tenminste 24 uur klachtenvrij zijn. Daarbij hanteren wij de richtlijnen van het RIVM:
  Heb je verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging (tot 38 graden Celsius)? Blijf thuis!
  Heb je verkoudheidsklachten en koorts (boven 38 graden Celsius) en/of benauwdheid? Blijf thuis, en dat is ook van toepassing op huisgenoten.
 • Kom zoveel mogelijk met eigen vervoer: gebruik het OV alleen als het niet anders kan en draag een mondkapje in trein & bus. Er is genoeg parkeergelegenheid om afstand te houden tot andere bezoekers.

De video hieronder maakt nog melding van een check bij het bezoek en verplicht reserveren: die maatregelen zijn per 1 juli vervallen. 

Veelgestelde vragen

Welke maatregelen heeft Continium genomen en welke regels zijn er voor mij al bezoeker? Hoe kan ik gebruik maken van Brasserie M? Kan ik ook plaats nemen op het terras? Kan ik ook als groep komen? Zijn alle exposities te bezoeken? Wat merk ik in het museum van de maatregelen? Het antwoord op deze en andere vragen vind je hieronder. Ze zijn verdeeld in vier categorieën. Staat jouw vraag er niet tussen? Mail dan naar info [at] continium.nl  of bel (bij spoed) 045 – 567 6050.

Algemeen Horeca Tickets In het museum

Aanpassingen in Continium

Wij doen er alles aan om een veilig bezoek aan Continium mogelijk te maken. Een aantal van onze maatregelen op een rij:

 • Binnen de musea hanteren we een maximum aantal bezoekers om zo veilig afstand te kunnen houden. Deze aantallen zijn berekend op minimaal 10m2 ruimte per persoon of huishouden;
 • Op de toiletten worden extra hygiënemaatregelen getroffen.
 • Op verschillende plaatsen in de musea staan desinfectiezuilen waar je je handen kunt desinfecteren en papier met desinfectiemiddel kunt meenemen om zelf zo nodig contactoppervlakken schoon te maken;
 • We zorgen dat er 1,5 meter afstandmarkeringen zijn op punten waar rijvorming kan ontstaan zoals bij de entree;
 • We hanteren gescheiden in- en uitgangen voor de instellingen. De hoofdingang is aan de stationszijde van het gebouw.
 • We hanteren éénrichtingsverkeer waar nodig;
 • Aan de kassa, in de museumwinkel en Brasserie M kan alleen worden gepind.
 • Er zijn beperkt tickets verkrijgbaar aan de kassa: voorkom wachtrijen en teleurstelling, bestel je ticket online!

Zelf kun je ook zorgen voor een veilig bezoek, voor jezelf en de andere gasten:

 • Houd 1,5 meter afstand van medewerkers en bezoekers die niet tot jouw huishouden behoren.
 • Was je handen regelmatig en grondig. Maak gebruik van de desinfectiestations voor het tussentijds desinfecteren van je handen.
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
 • Volg de aangegeven routes.
 • Volg altijd de instructies van medewerkers.
 • Laat je jas en (grote) tas thuis of in de auto: de ruimte in de garderobe is beperkt. Kluisjes zijn alleen beschikbaar op aanvraag.

Activiteiten en tentoonstellingen

Dankzij extra voorzorgsmaatregelen kun je genieten van vrijwel alle activiteiten en exhibits zoals de vernieuwde Explore Zone, de tijdelijke expositie Reizen in de Ruimte en de Hall of Fame. Je kunt het Sciencelab bezoeken door ter plekke een tijdstip te reserveren en een science box te kopen. Kijk hiervoor op de speciale pagina van het Science Lab. Ook is er een nieuwe Future Forum Quiz! Voorlopig is er alleen geen Science show of een activiteit in het Tinkerlab mogelijk. Tip: Wil je thuis al aan de slag met een sciencebox? Bestel er eentje online of bezoek de museumwinkel voor leerzaam speelgoed of een ander aandenken aan je bezoek! 

Explore Zone

Kijk je ogen uit in de geheel vernieuwde Explore Zone! Er zijn superveel nieuwe ontdek- en doestations waarmee je aan de slag kunt gaan. Wonen, leren, voeding, werken, gezondheid: de nieuwe Explore Zone biedt je vooral ook een vooruitblik op de toekomst. Ga je mee?

Lees meer

Reizen in de Ruimte

Op weg naar een nieuwe aarde. Hoe fantastisch is het om op reis te gaan naar een nieuwe planeet? De nieuwe expositie Reizen in de Ruimte dompelt je onder in de wereld van ruimtevaart en wetenschap!

Lees meer

Hall of Fame

De Hall of Fame is het open depot, ofwel de schatkamer van Continium. Hier vertellen de topstukken uit de Continium collectie hun verhaal.

Lees meer

Sciencebox voor thuis

De leukste scienceboxen om thuis in elkaar te zetten vind je hier! Ga jij voor het vogelhuisje, de katapult, de raderboot of maak je een speciale wagen?

Lees meer

Science Lab

In het Science Lab ontdek je de techneut of wetenschapper in jezelf. Kies je Science Box en ga stap voor stap aan de slag. Met wat handigheid zet jij zelf een briljante, technische creatie in elkaar. Het resultaat mag natuurlijk mee naar huis.

Lees meer

Future Forum Quiz

Stem mee over een duurzame toekomst! Samen met een explainer van Continium neem je een kijkje in de toekomst. Welke uitdagingen komen we misschien tegen? Stem op de oplossing van jouw keuze en check gelijk wat de gevolgen zijn.

Lees meer

Horeca: Brasserie M & andere voorzieningen

Brasserie M is de nieuwe brasserie van Continium, Cube & Columbus waar je geniet van een kop heerlijke koffie, een smakelijk belegd broodje, een verse pasta of één van de vele andere specialiteiten. Vooraf online reserveren voor Brasserie M (inclusief terras) is niet mogelijk, je krijgt door een van de medewerkers een plaats toegewezen op basis van de beschikbaarheid op dat moment. 

Let op: op dit moment is er geen ruimte binnen het museum om een eigen meegebrachte lunch te nuttigen.

 

Spelregels in Brasserie M

Voor brasserie M gelden dezelfde regels als alle horeca. Bij aankomst kun je je melden bij de host. Hij vraagt je naar je gezondheid en om je contactgegevens achter te laten volgens de richtlijnen van het RIVM. Deze gegevens worden alleen gebruikt indien nodig voor een contactonderzoek en na 14 dagen vernietigd. Daarna hij zal je en je gezelschap een plek wijzen en de werkwijze verder toelichten:

 • Bij Brasserie M is het assortiment weergegeven op een menukaart. Eén persoon plaatst daarna de bestelling aan de kassa waar ook de betaling plaatsvindt. De overige leden van het huishouden blijven aan tafel. Als gezin hoef je geen anderhalve meter afstand tot elkaar te bewaren: wel tot andere bezoekers.
 • Drankjes worden meteen meegegeven. Items die niet vanuit de keuken komen worden direct meegegeven via een zogenaamd ‘’doorgeefvlak’’. Bij gerechten uit de keuken wordt gebruik gemaakt van een buzzer-systeem. Gasten kunnen hun gerecht daarna zelf afhalen bij de afhaalbalie met de buzzer. Tevens zijn er diverse uitserveertafels in de brasserie geplaatst.
 • Let op: ook bij Brasserie M kan uitsluitend met pin (contactloos) betaald worden.

Tickets & reserveren

I.v.m. de geldende coronamaatregelen heeft Continium nog een beperkte toegangscapaciteit, zo kunnen alle bezoekers voldoende afstand houden. We raden je aan online alvast een ticket te kopen voor Continium, dan ben je verzekerd van een plekje op de dag dat je wilt bezoeken. Tickets zijn ook aan de kassa te koop, mits er die dag nog plek is.

In de ticketshop kun je bij het bestellen van tickets voor jezelf en je huishouden een datum selecteren. Nadat je binnen bent mag je zo lang blijven als het museum open is (tot 17:00). 

Nog geen entreebewijs?

 • Reguliere toegangsprijs vanaf 5 jaar: €13,50.
 • Gezinsticket: €52,50, geldig voor 2 volwassenen vanaf 18 jaar en 2 of 3 kinderen t/m 17 jaar.
 • Kinderen t/m 4 jaar: gratis. Let op, ook voor jonge kinderen is een reservering gewenst.

Bestel je ticket

Al wel een entree of kortingsbewijs?

Alle acties zoals hieronder vermeld zijn weer geldig. Ook hiervoor geldt: Reserveren niet verplicht maar wel aangeraden om zeker te zijn van een plekje. Je ontvangt je reserveringsbewijs via e-mail. Neem bij bezoek het reserveringsbewijs én je entreebewijs/kortingsbewijs mee en meld je even bij de (pin)kassa. Onder entreebewijs vallen: 

 • Museumkaart: gratis (de Museumkaart is tevens te koop aan de kassa) 
 • BankGiro Loterij VIP kaart
 • Begeleider voor minder validen
 • ICOM-kaart: Gratis entree
 • Combi-ticket Auf ins Museum!/Naar het museum!/next stop: Museum!
 • Waardebon Rabobank Zuid-Limburg

Onder kortingsbewijs vallen:

 • Jaarabonnement GaiaZOO
 • 50% kortingsvoucher 'Continium vernieuwd'. De looptijd van deze actie is verlengd t/m zondag 30 augustus 2020.

Reserveren