Pers

Ben je, als vertegenwoordiger van de media, op zoek naar meer informatie over en/of beeldmateriaal van (de exposities van) Continium discovery center? Neem dan contact op via het algemene telefoonnummer van Continium: +31 (0)45 567 08 09 of mail naar: pers@continium.nl. Onderstaand vind je, indien beschikbaar, een mediakit van actuele exposities.

CSI: Continium

1 juni 2018 t/m 8 september 2019. CSI: Continium is een misdadig leuke expositie waarin je kennismaakt met de historische vondst van ijsmummie Ötzi en het forensisch onderzoek dat volgde.  Je onderzoekt het (k)oudste menselijk lichaam is dat ooit in Europa is gevonden. Dankzij de laatste wetenschappelijke onderzoekstechnieken heeft hij nog veel verhalen te vertellen. Help jij Kees Koud en Lex Uiting het mysterie op te lossen?

Prinses Itta

Een mini-expositie ontwikkeld in samenwerking met Wim Dijkman van Centre Céramique. Ontdek hoe Itta, dame uit de Middeleeuwen, eruit heeft gezien! In het kader van de expositie 'CSI: Continium', gewijd aan de beroemde ijsmummie Ötzi, heeff Continium discovery center in Kerkrade een gezichtsreconstructie laten uitvoeren voor Itta, een welgestelde middeleeuwse dame die in de jaren '90 tussen Itteren en Borgharen is gevonden.