World of Bricks:
Ontdek, Bouw, Experimenteer

Welkom in Continium's World Of Bricks, de kleurrijkste stad gebouwd met supergrote bouwstenen! World of Bricks liep van 22 december 2016 t/m 13 mei 2018.

Je vindt er een brandweerkazerne, een cinema, school, garage en meer. In deze stad bouwen en experimenteren jong en oud naar hartenlust. Zo ontdek je met LEGO® stenen hoe jouw wereld werkt! Honderden LEGO minifiguren verwelkomen je in hun wereld. Meld je bij de grenswachter en ga op ontdekkingstocht door Continium's World Of Bricks. Talloze steentjes en doe-opstellingen dagen je uit om aan de slag te gaan. 

Wisselende thema's!

In World of Bricks is er regelmatig een ander thema, dus ook telkens weer nieuwe leuke workshops, demonstraties, mini-exposities, "meet & greets", bouwwedstrijden en nog veel meer. Houd de website in de gaten voor de actuele activiteitenagenda! 

Activiteiten voor jong en oud

Ga op ontdekking in World Of Bricks: de stad is verdeeld in meerdere delen en biedt ruim 40 verschillende ontdek- en doe stations vol steentjes en meer. De kleinsten zijn welkom om te spelen met DUPLO® stenen en meer, de grootsten kunnen aan de slag met techniek of stop-motion films. Daarnaast ben je ook welkom in de andere exposities van Continium. 

Praktische informatie 

Je vindt World Of Bricks in Continium aan het Museumplein Limburg in Kerkrade.  Lees verder voor meer informatie over bereikbaarheid & openingstijden, en: Koop nu je ticket online en ontvang tot €2,10 korting!

Thema's   Activiteiten  Tickets

Activiteiten

Een levensgrote brandweerkazerne, een heus theater, een school en garage. Welkom in World Of Bricks waar je naar hartenlust bouwt en experimenteert. Zo ontdek je met LEGO stenen hoe jouw wereld werkt! 

In het theater ga je aan de slag met het maken van een stop-motion filmpje, breng je je wereld tot leven en ga je op de foto met een filmheld. De garage geeft je tools om je eigen auto te bouwen en testen. In het Friends huis maak je je mooiste cupcake, sta je op de Friends dansvloer in de spotlights en mozaïek je je eigen portret, of dat van Justin Bieber.

Plattegrond World Of Bricks

Bij je bezoek ontvang je een speciaal paspoort met daarin een plattegrond. De kleuren van de plattegrond horen bij de verschillende onderdelen. Ga met dit paspoort naar de speciale activiteiten en verzamel alle stempels van je reis!

Plattegrond

 

Brandweerkazerne: voor de jongste bouwers

Achter de brandweerkazernde vinden de jongste bouwers hun bouwplek met een heuse heiskraan, kruiwagens, volop DUPLO® blokjes en XL soft blokken. Bouwhelm op, veiligheidsvest aan en bouwen maar!

 

Cupcake-cafe: feest met Friends!

Neem al je Friends mee naar het Cupcake-café: want daar is het feest! Een lekker gebakje hoort erbij en de mooiste cupcakes bouw je natuurlijk zelf! Daarna lekker dansen op de Friends Dansvloer!

 

Cinema: Stop motion en meer

Wander door het park naar de cinema. Met LEGO stenen en minifiguren maak je zelf een spannende stop-motion film. Laat je inspireren door de voorbeelden van You-Tubers! 

 

School: Breinbrekers

Naar de World Of Bricks school wil je iedere dag wel! Hier 'schrijf' je met steentjes op het schoolbord, kraak je je hersenen met breinbrekers, programmeer je een bot-auto en meer.

 

Garage: Alles met wielen

In 1962 heeft de LEGO-groep het wiel uitgevonden (In de Hall Of Fame van Continium vind je meer geschiedenis van LEGO stenen), in World Of Bricks bouw je daarmee de coolste auto's! Test wiens ontwerp het snelste is, ontdek hoe je beweging overbrengt met tandwielen en hoe hydrauliek werkt. Je vindt het allemaal in de garage!

 

Fabriek: Bouw, test en verbeter

In de fabriek gaat 't los met LEGO stenen en techniek! Je bouwt er de meest fantastische constructies. Hoe hoog wordt jouw wolkenkrabber? Hoe stevig wordt jouw brug? Voeg allerlei soorten constructiespeelgoed samen met behulp van een 3D-printer en maak de meest te gekke bouwwerken! Bouw, test en verbeter!

World Of Bricks: Wisselende thema's!

Dit is nog niet eens de helft van alles wat er in World Of Bricks te ontdekken, bouwen en experimenteren viel! Er is nog véél meer en dan was er ook regelmatig een speciaal thema. Dat betekent telkens weer andere leuke workshops, demonstraties, bouwwedstrijden, "meet & greets", mini-exposities en nog veel meer.

Zorg dus dat je op de hoogte blijft: Volg ons op Facebook, Twitter or Instagram en schrijf je in voor de nieuwsbrief. Hierin worden als eerste de wedstrijden en speciale activeiten aangekondigd!

Dit heb je gemist!

Sinds de opening van World of Bricks in december 2016 hebben meer dan 150.000 mensen een bezoek gebracht aan Continium. Naast de vaste opstelling kwamen zij ook voor de speciale activiteiten, zoals:

Januari 2017: BRICKS IN SPACE

 • Reuze X wing van LEGO® stenen van 400 cm lang
 • Grote collectie van LEGO Star Wars modellen van de laatste 15 jaar
 • Ultimate Collectors Series R2-D2, Super Star Destroyer, Imperial Shuttle & Death Star
 • Unieke Star Wars posterserie
 • LEGO Star Wars games
 • Bouwevent Darth Vader: bouw samen een manshoge Darth Vader met LEGO stenen

Februari 2017: MOVIES

 • Gebouwde LEGO sets uit bekende LEGO films zoals Harry Potter, Angry Birds, Pirates en vele anderen.
 • Lancering van The LEGO Batman Movie
 • De beste stop motion films
 • Een collectie van LEGO film posters
  Terugblik première The LEGO Batman Movie.

Maart 2017: INCREDIBLE MACHINES

 • Echt werkende machines gebouwd met LEGO Technic
 • 15 grote bouwsets van LEGO Technic
 • Workshops programmeren met LEGO tools
 • MINDSTORMS® challenges 
Bekijk de foto's!

April/Mei 2017: TRAINS, PLANES & AUTOMOBILES

Juni 2017: CREATIVE BRICKS

 • De mooiste mozaïeken van LEGO stenen
 • Kunst & design met LEGO stenen
 • Muzieksintrumenten van LEGO stenen
 • Een concert op een vleugel gemaakt van LEGO stenen
 • Muziek maken met LEGO MINDSTORM
Terugblik concert LEGO piano.

Juli/Augustus 2017: TRAVEL THE WORLD

 • Reis rond de wereld met gebouwen van LEGO Architecture
 • Foto tenstoonstelling van LEGO minifigures 'All over The World'
 • Ga op de foto!
LEGO Architecture

Najaar 2017: Workshops & wedstrijden

 • Stop-motion workshops met Gonsero: 17 & 22 oktober.
 • Finale FIRST® LEGO League 2017/2018: 25 november.
Workshops Gonsero    Finale FLL

Kerstvakantie 2017

Carnavalsvakantie 2018: verkleed naar Continium!

Bricksworld Expo Store

Kun je niet genoeg krijgen van de steentjes? Bezoek dan ook de Bricksworld Expo Store in Heerlen. In deze 'kijkwinkel' zie je ook nog eens vele opgebouwde LEGO sets en 'Bricksworld Own Creations' modellen: eigen ontwerpen die door Bricksworld zijn gemaakt met LEGO stenen. 

Disclaimer: LEGO, the LEGO logo, the Minifigure, and the Brick and Knob configurations are trademarks of the LEGO Group of Companies. ©2016 The LEGO Group. World Of Bricks is not sponsored, endorsed or otherwise supported by The LEGO Group.