SMARTphone!

Maak kennis met Graham Bell, Alessandro Volta, Zhang Heng, Abu al-Hasan ibn al-Haytham en Ada Lovelace, wetenschappers die zonder het te weten hebben bijgedragen aan het bestaan van de smartphone zoals we die nu kennen. SMARTphone! was een tijdelijke expositie en te zien t/m 4 december 2016.

Experimenteer en ontdek hoe een batterij werkt, hoe een draadloos signaal wordt verzonden en hoe een camera werkt. Ontdek het energieverbruik van je mobieltje, hoe je telefoon je hartslag kan meten en maak je eigen ringtone. Heb jij een idee hoe de  toekomst van de smartphone er uit ziet? Via een speciale app die je door de expo leidt, kom je dit en nog veel meer te weten. 

Expositie met app

De informatie binnen de expositie wordt niet alleen aangeboden via tekstpanelen, maar met interactieve touchscreens en zelfs een speciaal voor de expositie ontwikkelde app voor de smartphone. Deze app werkt als een “gids” die jou als bezoeker rondleidt door de expositie. Ook kun je hem gebruiken als naslagwerk. Daarmee kun je ook buiten de expositie informatie over de smartphone opzoeken. 

 

Speurtocht

Doe je meer met de speurtocht, verkrijgbaar bij de kassa? Met deze folder in de hand doorloop je de hele expositie SMARTphone, op zoek naar de juiste antwoorden...