Expositie 100 jaar FSI

15 september 2018 t/m 10 maart 2019. Het is dit jaar precies 100 jaar geleden dat het ‘Fonds voor Sociale Instellingen van de Staatsmijnen in Limburg’ (FSI) werd opgericht.

Het doel van het FSI was het bevorderen van de sociale, materiële en culturele belangen van de mijnwerkers en hun gezinsleden. In de loop van de eeuw ontplooide het FSI een enorme diversiteit aan activiteiten. Vandaag de dag zet het FSI zich in grote mate in voor de cultuur in de regio. Onder meer door op te treden als sponsor.

Ook Museumplein Limburg ontvangt met regelmaat van het FSI financiële bijdragen, zeker als het om projecten gaat die een relatie hebben met het mijnbouwverleden. Vandaar dat Museumplein Limburg deze tentoonstelling als jubileumgeschenk aan het FSI heeft ontwikkeld. In de tentoonstelling wordt het verhaal van 100 jaar FSI verteld in foto’s, film en objecten. Zo geeft het een beeld van de veelzijdigheid van het werk van het FSI: van oprichting van de Botanische Tuin in Kerkrade tot een concert van Cliff Richard & The Shadows.

De expositie ‘100 jaar FSI’ is op 15 september door voormalig FSI-voorzitter dhr. E. Rongen geopend en is gratis te bezoeken in het atrium aan het Museumplein Limburg.