Scholen

Met de klas naar Continium?

Schoolbezoek aan Continium

Schoolgroepen zijn van harte welkom om een leerzaam bezoek aan Continium te brengen en leerlingen zelf te laten ontdekken wat wetenschap en techniek betekenen voor hun dagelijks leven. Voor primair en voortgezet onderwijs hebben we bovendien een vernieuwd aanbod aan educatieve activiteiten. Ook heeft Continium een eigen Project S.T.E.M. en helpen we scholen graag met Project F.I.E.T.S.

Het onderwijsaanbod in het museum sluit aan op primair en voortgezet onderwijs. Er zijn tal van mogelijkheden. Het programma wordt altijd samen met u afgestemd. Naast het bezoek aan de vaste- en wisseltentoonstellingen van Continium, kunt u het programma uitbreiden met bijvoorbeeld workshops zoals Bruggenbouw, Brainbattle of een spannende Solar Bug Race. In de Science Labs kunnen uw leerlingen een technische gadget maken die ze uiteraard mee naar huis nemen. Of kies bijvoorbeeld voor de Ontdektour, een leerzame speurtocht langs de vijf themaroutes van de Explore Zone.

Continium doet daarnaast mee met de projecten rondom Technasium, zowel als opdrachtgever als facilitatie. Daarnaast kunt u als school gebruik maken van de leskist en spreekbeurtkoffer De Mijnen.   

Brochures onderwijs

Wilt u deze liever per post ontvangen of heeft u vragen? Neem dan contact op via boekingen [at] continium.nl of bel naar 045-5676050. Ook voor het maken van een reservering neemt u contact op via dit emailadres of telefoonnummer.

 

Kom met de trein en/of bus van Arriva!

Met het Arriva Cultuurkaartje OV kun je als Limburgse basisschool (ook speciaal basisonderwijs), kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang voor slechts 2,50 euro per kind en 3 euro per volwassene reizen naar een aantal leuke Limburgse bestemmingen zoals Continium, Columbus of Cube. Meer weten? Kijk op Arriva.nl! Ook kun je vanuit het initiatief 'Limburg Sponsort Limburg' gratis met het OV of met korting op touringcar naar de provinciale musea reizen. Meer informatie.

Project S.T.E.M.

Op verzoek van “Project Stem II” en in nauwe samenwerking met het basisonderwijs ontwikkelde Continium discovery center hèt O&O Project voor integratie van Wetenschap en Techniek in het lesprogramma. Lees hier meer over Project S.T.E.M.

Project F.I.E.T.S.

In samenwerking met Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL) en Veilig Verkeer Nederland heeft Discovery Center Continium voor Limburgse basisscholen het Project Fun, Information, Education, Technology & Safety, kortweg F.I.E.T.S., ontwikkeld. Leerlingen gaan in dit project aan de slag met de techniek van de fiets in relatie tot veilige verkeersdeelname. De hoofdmoot van het project bestaat uit een projectdag, waar alle groepen van de school aan deelnemen. Kijk voor meer veelgestelde vragen en hoe u zich als school kunt aanmelden voor dit project op Project FIETS.

Aangesloten bij de CJP Cultuurkaart?

NS, GVB en CJP hebben een nieuw product geïntroduceerd: Schooltoer. Hiermee reizen docenten en leerlingen uit het voortgezet onderwijs die zijn aangesloten bij de CJP Cultuurkaart, duurzaam en met een fikse korting in de daluren met NS. Zo wordt een culturele activiteit met de klas nog voordeliger.

Schooltoer biedt twee soorten tickets aan. Met NS Schooltoer kan in de daluren voor € 7,- per leerling worden gereisd in treinen van de NS, NS international, Arriva, Breng, Veolia, Connexxion en Syntus. 

Tickets kunnen via de CJP-webshop Schooltoer.nl worden gekocht. Voor het inloggen op deze site kan er gebruik worden gemaakt van de school login van de Cultuurkaart (dat is de login waarmee de budgethouder van de Cultuurkaart werkt).

De Schooltoer is met name bedoeld voor kleinere groepen (bijvoorbeeld een klas) die gezamenlijk op stap gaan. Bij grotere groepen is het huren van een bus een beter alternatief.

EARTH. Our Planet, Our home. Een reis die ook jouw leven zal veranderen!

Tip: Combineer een bezoek aan Continium met de film Earth in het Columbus earth theater. Het gloednieuwe theater dat nog uniek is in de wereld! Vraag er naar bij onze medewerkers via boekingen [at] continium.nl of bel naar 045-5676050.

Spark Tech Lab Weert

Het Spark Tech Lab is een regionaal techniekatelier voor primair en voortgezet onderwijs. Schoolgroepen vinden in het Spark Tech Lab alles om invulling te geven aan hun technieklessen; alle apparatuur, van boormachines tot laser cutter, is aanwezig, evenals begeleiding. In het Spark Tech Lab kunnen de leerlingen de complete productielijn of een deel hiervan doorlopen: van bedenken en ontwerpen tot bouwen en testen. 

Spark Tech Lab is een initiatief van het Continium en wordt ondersteund door lokale overheden, het bedrijfsleven en onderwijsinstellingen. Kijk voor meer informatie op www.sparktechlabweert.nl.

Spark Tech Lab Weert