Met de klas naar Continium!

Continium is een unieke informele leeromgeving met vele educatieve mogelijkheden op het gebied van wetenschap en techniek, erfgoed, innovatie en creativiteit. Bij het ontwikkelen hiervan, staan de aandachtspunten uit het Techniekpact 2020 centraal, maar ook talentontwikkeling, excellentie, onderzoekend en ontwerpend leren (O&O) en 21e-eeuwse vaardigheden.

Kom met je klas naar Continium!

Onderzoekend & ontwerpend leren

De educatieve activiteiten van Continium dagen de leerling uit kritisch te kijken naar hun omgeving; hoe werkt iets, waarom is voor een bepaalde oplossing gekozen en welke innovatieve oplossing zou ik zelf bedenken? Of het nu een “Space Proof” workshop over ruimtevaart is of een ontdekkingsreis door de wisselexpositie, bij onderzoekend en ontwerpend leren voeren leerlingen onderzoek uit op basis van (eigen gestelde) onderzoeksvragen. Vervolgens ontwerpen ze zelf oplossingen voor problemen of behoeftes.

Vaardigheden van het leren in de 21e eeuw!

We leven in een omgeving die ons prikkelt, uitdaagt en stimuleert. Wat moet de jeugd nu leren om optimaal voorbereid te zijn op de samenleving in de 21e eeuw? Naast de kernvakken, zijn de competenties samenwerken, creativiteit, digitale geletterdheid, communiceren, probleemoplossend vermogen, kritisch denken en sociale vaardigheden van belang. Elementen die aan bod komen in ons educatief aanbod.

Meer informatie over de mogelijkheden voor je klas? Neem dan contact op via boekingen [at] continium.nl of bel naar 045-5676050. Ook voor het maken van een reservering kun je via dit emailadres of telefoonnummer contact opnemen.

Kom met de trein en/of bus van Arriva!

Met het Arriva Cultuurkaartje OV kun je als Limburgse basisschool (ook speciaal basisonderwijs), kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang voor slechts 2,50 euro per kind en 3 euro per volwassene reizen naar een aantal leuke Limburgse bestemmingen zoals Continium, Columbus of Cube. Meer weten? Kijk op Arriva.nl! Ook kun je vanuit het initiatief 'Limburg Sponsort Limburg' gratis met het OV of met korting op touringcar naar de provinciale musea reizen. Meer informatie.

EARTH. Our Planet, Our home. Een reis die ook jouw leven zal veranderen!

Tip: Combineer een bezoek aan Continium met de film Earth in het Columbus earth theater. Columbus earth center biedt je een onvergetelijke filmervaring, zoals nergens ter wereld vertoond. Reis mee met Columbus, kijk omlaag naar de aarde, beleef het Overview effect als een astronaut en je blik op de wereld zal nooit meer hetzelfde zijn… Vraag er naar bij onze medewerkers via boekingen [at] continium.nl of bel naar 045-5676050.

Spark Tech Lab Weert

Er zijn geen technieklessen meer in Spark Tech Lab. Wil je met je klas een schoolprogramma plannen? Neem voor meer informatie contact met ons op via boekingen [at] continium.nl of bel naar 045-5676050.

Aangesloten bij de CJP Cultuurkaart?

NS, GVB en CJP hebben een nieuw product geïntroduceerd: Schooltoer. Hiermee reizen docenten en leerlingen uit het voortgezet onderwijs die zijn aangesloten bij de CJP Cultuurkaart, duurzaam en met een fikse korting in de daluren met NS. Zo wordt een culturele activiteit met de klas nog voordeliger.

Schooltoer biedt twee soorten tickets aan. Met NS Schooltoer kan in de daluren voor € 7,- per leerling worden gereisd in treinen van de NS, NS international, Arriva, Breng, Veolia, Connexxion en Syntus. 

Tickets kunnen via de CJP-webshop Schooltoer.nl worden gekocht. Voor het inloggen op deze site kan er gebruik worden gemaakt van de school login van de Cultuurkaart (dat is de login waarmee de budgethouder van de Cultuurkaart werkt).

De Schooltoer is met name bedoeld voor kleinere groepen (bijvoorbeeld een klas) die gezamenlijk op stap gaan. Bij grotere groepen is het huren van een bus een beter alternatief.