First® LEGO® League
Limburg

De FIRST® LEGO® League (FLL®) is sinds 1998 een wereldwijd spektakel. Ruim 250.000 jongeren van 9 tot en met 14 jaar worden tijdens dit evenement geïnspireerd de maatschappelijke rol van techniek en wetenschap te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten.

In de Benelux organiseert Stichting Techniekpromotie samen met 28 regionale partners de FIRST® LEGO® League Benelux. Jaarlijks nemen hier 700 teams uit Nederland en België aan deel. Een FLL® team bestaat uit maximaal 10 jongeren en ze worden begeleid door een volwassen coach.

De teamsamenstelling kan variëren van klasgenoten tot clubleden van een sportvereniging, scouting of vriendengroep. De teams binden in regiofinales de strijd met elkaar aan voor een felbegeerde plaats in de Benelux finale. De beste teams van de Benelux krijgen de gelegenheid hun land te vertegenwoordigen tijdens de Europese finale of de wereldfinale in Amerika. 

Thema 2018:

INTO ORBIT

Verken het leven en reizen in de ruimte

 

Verzamel je bemanning en maak je klaar voor een buitenaards avontuur in de ruimte. In het 2018/2019 FIRST® LEGO® League seizoen verkennen, innoveren en werken teams samen om door de aardse beperkingen heen te breken. Klaar om op te stijgen INTO ORBIT?

De FIRST® LEGO® League daagt kinderen uit om te denken als wetenschappers en technici. Tijdens het INTO ORBIT seizoen kiezen de teams een probleem uit de praktijk dat opgelost moet worden.

Daarnaast leren de kinderen hun eigen robot te bouwen en te programmeren met LEGO MINDSTORMS® om hier vervolgens verschillende missies in de robotwedstrijd mee uit te voeren. Tijdens het hele traject staan de Core Values zoals sportiviteit, samenwerking en respect voor elkaar hebben, centraal.

Inschrijven

Vanaf 8 april 2018 op www.firstlegoleague.nl.

Tip! Schrijf in voor de zomervakantie zodat de materialen op 27 augustus op school zijn en je meteen kunt beginnen met de voorbereidingen voor de regiofinale. Op zaterdag 24 november 2018 vindt de Regiofinale Limburg plaats.

Deelnemen aan de First® LEGO® League

Op 24 november 2018 vindt in Continium de Regiofinale Limburg plaats van de FIRST® LEGO® League. Ook teams van uw school kunnen deelnemen aan deze internationale robotwedstrijd voor kinderen van 9 t/m 14 jaar! 

Deelname aan de FLL® is een uitdaging voor uw leerlingen, waarbij allerlei talenten worden aangesproken. Het project is O&O Leren pur sang en een vernieuwende invulling van uw W&T lessen! De leerlingen gaan aan de slag met het bouwen en programmeren van een robot en voeren zelf een onderzoek uit naar het actuele thema. Teamwork, respect voor  elkaar en andere teams, maar ook veel plezier hebben, staan voorop tijdens de spannende regiofinale.

Meer informatie

Voor vragen over de FLL® of een afspraak bij u op school neemt u contact op met Harrie Schlechtriem, Regiocoördinator FLL® Limburg:

  • Tel. +31 45 567 60 23
  • E-mail: h.schlechtriem [at] museumpleinlimburg.nl

Stichting techniek promotie

De FIRST® Lego® League is een programma van Stichting Techniekpromotie en wordt in Limburg gecoördineerd door Continium discovery center. Stichting Techniekpromotie is een landelijke samenwerking waarin Universiteiten, Hogescholen en MBO-colleges hun krachten bundelen. Zij maken zich sterk voor duurzame integratie van wetenschap & technologie in het lesprogramma voor ieder kind van 4 t/m 18 jaar.

De partners in Stichting Techniekpromotie delen met de overheid en het bedrijfsleven expertise, activiteiten en creativiteit om het PO en VO te ondersteunen en W&T een stevige verankering in het onderwijs te kunnen geven. Duurzame verankering in de regio vindt plaats via samenwerking met regionale instellingen. Continium discovery center organiseert jaarlijks in november de FLL® Regiofinale Limburg. 

www.techniekpromotie.nl