First® LEGO® League Challenge Limburg

De FIRST® LEGO® League Challenge (FLL®) is sinds 1998 een wereldwijd spektakel. Ruim 250.000 jongeren van 9 tot en met 14 jaar worden tijdens dit evenement geïnspireerd de maatschappelijke rol van techniek en wetenschap te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten.

In de Benelux organiseert Stichting Techniekpromotie samen met 28 regionale partners de FIRST® LEGO® League Challenge Benelux. Jaarlijks nemen hier 700 teams uit Nederland en België aan deel. Een FLL® team bestaat uit maximaal 10 jongeren en ze worden begeleid door een volwassen coach.

De teamsamenstelling kan variëren van klasgenoten tot clubleden van een sportvereniging, scouting of vriendengroep. De teams binden in regiofinales de strijd met elkaar aan voor een felbegeerde plaats in de Benelux finale. De beste teams van de Benelux krijgen de gelegenheid hun land te vertegenwoordigen tijdens de Europese finale of de wereldfinale in Amerika. 

Thema 2020-2021:

REPLAY

FIRST® LEGO® League Challenge is een internationale technologiewedstrijd voor kinderen van 9 t/m 15 jaar. De FIRST LEGO League Challenge daagt kinderen uit te denken als wetenschappers en technici. Tijdens ieder seizoen werken de teams aan een innovatieproject, waarbij een probleem uit de praktijk moet worden onderzocht en opgelost.

Daarnaast leren de kinderen hun eigen robot te bouwen en te programmeren om hier vervolgens verschillende missies mee uit te voeren in een robotwedstrijd. De teams doorlopen beide onderdelen aan de hand van het aangeboden lesmateriaal. Elk jaar heeft de FIRST LEGO League Challenge een andere uitdaging. Het thema van dit seizoen 2020-2021 is RePLAY: gezondheid, sport en fitness. Uitleg van de missies vind je hier!

Meedoen

Je kunt aan de FIRST® LEGO® League Challenge deelnemen met een school, een klas of een BSO, maar ook met een groep bestaande uit vrienden of familieleden. Technische kennis is hiervoor niet nodig. Lesmateriaal begeleidt de docent/coach en de teams in 12 sessies door het hele programma tot aan de finale. Dit kan een klasfinale of schoolfinale zijn, maar uiteindelijk ook een regionale of zelfs Benelux finale.

Continium discovery center organiseert de Regiofinale Limburg

Het seizoen is van start met inschrijven. Aan het begin van het nieuwe schooljaar in augustus zullen de missiesets worden geleverd. De regiofinales landelijk en de Beneluxfinale schuiven door naar voorjaar 2021. 

Scholen krijgen hierdoor meer tijd voor de voorbereiding zodat ze rustig het schooljaar kunnen opstarten na alle beperkingen. Daarnaast zal STP voor coaches en docenten webinars gaan organiseren als ondersteuning voor het programma.

Zoals de stand van zaken momenteel is (onder voorbehoud van wettelijke bepalingen) kunnen maximaal 16 teams deelnemen aan de regiofinale Limburg georganiseerd door Continium discovery center. Continium zorgt voor een vorm die garandeert dat mensen niet in grote groepen bij elkaar komen. De Regiofinale Limburg is gepland op zaterdag 6 maart 2021. 
Kortweg: Jullie kunnen inschrijven voor het allernieuwste seizoen FIRST® LEGO® League Challenge RePLAY! 

Meer informatie

Alle informatie die je nodig hebt om te kunnen registreren vind je op de vernieuwde site: 

First LEGO® LEAGUE

Stichting techniek promotie

De FIRST® Lego® League Challenge is een programma van Stichting Techniekpromotie en wordt in Limburg gecoördineerd door Continium discovery center. Stichting Techniekpromotie is een landelijke samenwerking waarin Universiteiten, Hogescholen en MBO-colleges hun krachten bundelen. Zij maken zich sterk voor duurzame integratie van wetenschap & technologie in het lesprogramma voor ieder kind van 4 t/m 18 jaar.

De partners in Stichting Techniekpromotie delen met de overheid en het bedrijfsleven expertise, activiteiten en creativiteit om het PO en VO te ondersteunen en W&T een stevige verankering in het onderwijs te kunnen geven. Duurzame verankering in de regio vindt plaats via samenwerking met regionale instellingen. Continium discovery center organiseert jaarlijks in november de FLL® Regiofinale Limburg. 

Techniekpromotie.nl

 

FIRST Lego League

De FIRST® LEGO® League is een internationale gemeenschap voor kinderen van 4 t/m 15 jaar, die is opgedeeld in 3 divisies met bijbehorende leeftijdscategorieën waarin elk kind op zijn eigen niveau wordt uitgedaagd. De kinderen ontwikkelen op deze manier hun (21e-eeuwse) vaardigheden en zijn op een creatieve manier bezig met wetenschap en technologie. Ze worden geïnspireerd om te experimenteren en kritisch te denken. Naast deze Challenge voor de leeftijdsgroep 9 t/m 15 jaar is er ook een divisie Discover voor 4 t/m 6 jaar & Explore voor 6 t/m 10 jaar. 

First LEGO® LEAGUE