First® LEGO® League
Limburg

De FIRST® LEGO® League (FLL®) is sinds 1998 een wereldwijd spektakel. Ruim 250.000 jongeren van 9 tot en met 14 jaar worden tijdens dit evenement geïnspireerd de maatschappelijke rol van techniek en wetenschap te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten.

In de Benelux organiseert Stichting Techniekpromotie samen met 28 regionale partners de FIRST® LEGO® League Benelux. Jaarlijks nemen hier 700 teams uit Nederland en België aan deel. Een FLL® team bestaat uit maximaal 10 jongeren en ze worden begeleid door een volwassen coach.

De teamsamenstelling kan variëren van klasgenoten tot clubleden van een sportvereniging, scouting of vriendengroep. De teams binden in regiofinales de strijd met elkaar aan voor een felbegeerde plaats in de Benelux finale. De beste teams van de Benelux krijgen de gelegenheid hun land te vertegenwoordigen tijdens de Europese finale of de wereldfinale in Amerika. 

Thema 2019-2020:

City Shaper

Verken het leven en reizen in de ruimte

 

Architecten ontwerpen en bouwen gebouwen. Ze combineren wetenschap en kunst om gebouwen en constructies te maken voor hun cliënten. Soms maken ze nieuwe gebouwen en soms herontwerpen/renoveren ze oude exemplaren. Ze maken deel uit van een groter team, net als jullie. Bouwkundig, civiele en milieu ingenieurs zorgen er voor dat een project past bij hun locatie.

Bouwkundig ingenieurs, zoals elektriciens, loodgieters en stoffeerders, en project managers zorgen ervoor dat de klus op tijd klaar is en binnen het budget blijft. Iedere rol is belangrijk om de klus gedaan te krijgen. Onze steden en dorpen hebben te maken met grote problemen zoals transport, bereikbaarheid en zelfs natuurrampen. Hoe kunnen we een betere toekomst voor iedereen vormgeven? Het vergt teamwork en verbeeldingskracht. Zijn jullie klaar om samen een betere toekomst op te bouwen?

Daarnaast leren de kinderen hun eigen robot te bouwen en te programmeren met LEGO MINDSTORMS® om hier vervolgens verschillende missies in de robotwedstrijd mee uit te voeren. Tijdens het hele traject staan de Core Values zoals sportiviteit, samenwerking en respect voor elkaar hebben, centraal.

Inschrijven

Op www.firstlegoleague.nl. Tip! Schrijf tijdig in zodat alle materialen op tijd op school zijn en je meteen kunt beginnen met de voorbereidingen voor de regiofinale. Op zaterdag 30 november vindt de regiofinale Limburg plaats.

Deelnemen aan de First® LEGO® League

Op 30 november 2019 vindt in Continium de Regiofinale Limburg plaats van de FIRST® LEGO® League. Ook teams van uw school kunnen deelnemen aan deze internationale robotwedstrijd voor kinderen van 9 t/m 14 jaar! 

Deelname aan de FLL® is een uitdaging voor uw leerlingen, waarbij allerlei talenten worden aangesproken. Het project is O&O Leren pur sang en een vernieuwende invulling van uw W&T lessen! De leerlingen gaan aan de slag met het bouwen en programmeren van een robot en voeren zelf een onderzoek uit naar het actuele thema. Teamwork, respect voor  elkaar en andere teams, maar ook veel plezier hebben, staan voorop tijdens de spannende regiofinale.

Meer informatie

Voor vragen over de FLL® of een afspraak bij u op school neemt u contact op met Harrie Schlechtriem, Regiocoördinator FLL® Limburg:

  • Tel. +31 45 567 60 23
  • E-mail: h.schlechtriem [at] museumpleinlimburg.nl

Stichting techniek promotie

De FIRST® Lego® League is een programma van Stichting Techniekpromotie en wordt in Limburg gecoördineerd door Continium discovery center. Stichting Techniekpromotie is een landelijke samenwerking waarin Universiteiten, Hogescholen en MBO-colleges hun krachten bundelen. Zij maken zich sterk voor duurzame integratie van wetenschap & technologie in het lesprogramma voor ieder kind van 4 t/m 18 jaar.

De partners in Stichting Techniekpromotie delen met de overheid en het bedrijfsleven expertise, activiteiten en creativiteit om het PO en VO te ondersteunen en W&T een stevige verankering in het onderwijs te kunnen geven. Duurzame verankering in de regio vindt plaats via samenwerking met regionale instellingen. Continium discovery center organiseert jaarlijks in november de FLL® Regiofinale Limburg. 

www.techniekpromotie.nl