Meer projecten voor onderwijs

Naast Project F.I.E.T.S. en Project S.T.E.M. helpt Continium discovery center op meer vlakken om wetenschap en techniek in het (O&O) onderwijs te integreren, zoals met Spark tech lab in Weert, binnen Technasium & de FIRST® LEGO® League.

Euregion Technology Award

De Euregional Technology Award is een innovatiewedstrijd waarbij jongeren uitgedaagd worden om innovatieve ideeën te bedenken voor alledaagse uitdagingen tot maatschappelijke-/ wereldthema’s.

eXploregio.net

Continium is partner van eXploregio.net: een grensoverschrijdend netwerk van buitenschoolse leerplekken in de Euregio Maas-Rhein. De partners presenteren in hun instellingen op een levendige manier natuurwetenschappen, techniek en cultuur vanuit verschillende gezichtshoeken. Door het beleven en het experimenteren krijg je een werkelijk begrijpen. Dit is het principe van alle activiteiten die de eXploregio.net –partners aanbieden. 

FIRST® LEGO® League

De FIRST ® LEGO® League daagt kinderen uit om te denken als wetenschappers en technici. Tijdens het seizoen kiezen de teams een probleem uit de praktijk dat opgelost moet worden binnen een bepaald thema. In 2016 was dat Animal Allies, in 2017 HYDRO DYNAMICS, en in 2018:

INTO ORBITSM

Verken het leven en reizen in de ruimte

Verzamel je bemanning en maak je klaar voor een buitenaards avontuur in de ruimte. In het 2018/2019 FIRST® LEGO® League seizoen verkennen, innoveren en werken teams samen om door de aardse beperkingen heen te breken. Klaar om op te stijgen INTO ORBITSM?

Daarnaast leren de kinderen hun eigen robot te bouwen en te programmeren met LEGO MINDSTORMS® om hier vervolgens verschillende missies in de robotwedstrijd mee uit te voeren. Tijdens het hele traject staan de Core Values zoals sportiviteit, samenwerking en respect voor elkaar hebben, centraal. 

De regiofinale van Limburg vindt ook in 2018 weer plaats in het Continium, en wel op zaterdag 24 november 2018. Wij kijken ernaar uit!

Meer weten over de FIRST® LEGO ®League?

Leskist & spreekbeurtkoffer Steenkolenmijn

Ter voorbereiding of verdieping van het thema mijnbouw of een bezoek aan Continium Discovery Center Kerkrade, staan voor scholen leskisten De Steenkolenmijn beschikbaar en voor leerlingen de spreekbeurtkoffer De Mijn.

Project F.I.E.T.S.

In samenwerking met Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL) en Veilig Verkeer Nederland heeft Discovery Center Continium voor Limburgse basisscholen het Project Fun, Information, Education, Technology & Safety, kortweg F.I.E.T.S., ontwikkeld. Leerlingen gaan in dit project aan de slag met de techniek van de fiets in relatie tot veilige verkeersdeelname. De hoofdmoot van het project bestaat uit een projectdag, waar alle groepen van de school aan deelnemen. Kijk voor meer veelgestelde vragen en hoe u zich als school kunt aanmelden voor dit project op Project FIETS.

Project S.T.E.M.

Op verzoek van “Project Stem II” en in nauwe samenwerking met het basisonderwijs ontwikkelde Continium discovery center hèt O&O Project voor integratie van Wetenschap en Techniek in het lesprogramma. Lees hier meer over Project S.T.E.M.

Spark tech lab

Het Spark Tech Lab is een regionaal techniekatelier voor primair en voortgezet onderwijs. Schoolgroepen vinden hier alles om invulling te geven aan hun technieklessen; alle apparatuur, van boormachines tot laser cutter, is aanwezig, evenals begeleiding. In het Spark Tech Lab kunnen de leerlingen de complete productielijn of een deel hiervan doorlopen: van bedenken en ontwerpen tot bouwen en testen. Meer informatie.

Technasium

Continium discovery center ondersteunt Technasium en de uitgangspunten van Onderzoek & Ontwerpen (O&O), waarbij leerlingen in teamverband projectmatig werken aan actuele bètatechnische opdrachten uit de praktijk. We geven daarbij graag speciale opdrachten en begeleiden de Technasia uit Limburg.