Gratis vervoer met OV & touringcar met korting!

Schoolklassen (groep 3 t/m 8) uit Limburg kunnen in het schooljaar 2019-2020 met Arriva een bezoek brengen aan de drie provinciale musea van Limburg. En daarmee dus ook aan Continium en Columbus in Kerkrade en Spark (als onderdeel van Continium) in Weert. Dit is een initiatief van Arriva en de Provincie Limburg: "Limburg sponsort Limburg".

Arriva betaalt 2/3 deel van de kosten van het vervoer met een touringcar van Arriva Touring en betaalt de volledige kosten voor een OV-groepsticket voor schoolklassen (leerkracht, kinderen en begeleiders tot een maximum van 35 personen). Het OV-groepsticket is voor het reizen met het openbaar vervoer: (lijn)bus en trein. Uiteraard uitsluitend op de lijnen van Arriva en geldig van 9.00 tot 15.30 uur.

De kosten voor de touringcar zijn afhankelijk van de uren van gebruik.
Het bezoek aan Continium, Columbus of Spark zijn voor eigen kosten.

Meer informatie

Wil je hier gebruik van maken? Klik hier voor meer informatie over de voorwaarden van Arriva, of neem contact met ons op voor het plannen van je klassenbezoek en voor meer informatie of het reserveren van je groepstickets of touringcar.

Afdeling reserveringen Continium en Columbus:

  • boekingen [at] continium.nl
  • 045 5676050

Ps: Wist je dat het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap vanaf 2018 het bedrag per leerling in de prestatiebox heeft opgehoogd om ook museumbezoek voor basisschoolleerlingen mogelijk te maken? Volgens het regeerakkoord zou iedere basisschoolleerling minimaal één keer in zijn schooltijd een museum bezocht moeten hebben. Voor het schooljaar 2019-2020 krijgen scholen een bedrag van €15,22 per leerling voor cultuureducatie.

Limburg sponsort Limburg

Arriva en de Provincie Limburg vinden het belangrijk dat alle kinderen de mogelijkheid hebben om bijvoorbeeld te kunnen sporten, muziekles te kunnen volgen of een museum te kunnen bezoeken. Omdat dit niet voor alle kinderen vanzelfsprekend is, is er een uniek initiatief gestart, Limburg sponsort Limburg. Daarmee kan er voor de komende jaren een extra bijdrage worden geleverd op het gebied van jeugd, sport en cultuur in en aan de Limburgse maatschappij. Meer informatie.