Vier de carnavals- en voorjaars-
vakantie bij Continium!

Kom jij in de carnavals- & voorjaarsvakantie naar Continium? Tijdens de vakantieperiode hebben we extra activiteiten. Let ook op de aangepaste openingstijden in het weekend van carnaval zelf!

Aangepaste openingstijden

Dit jaar valt de carnavalsvakantie van zaterdag 22 februari 2020 t/m zondag 1 maart 2020. Noord Nederland heeft echter al een week eerder (voorjaars)vakantie. Daarom gelden de volgende openingstijden:

 • Maandag 17 februari 2020 zijn we éxtra geopend.
 • Zondag 23, maandag 24 & dinsdag 25 februari zijn we gesloten

Zaterdag 22 februari zijn we dus gewoon geopend tijdens carnaval. Je mag dus gerust verkleed komen. Ook in de carnavalsvakantie zelf. Bijvoorbeeld als astronaut, voor de perfecte selfie in de expositie Reizen in de Ruimte, of als dokter in het themagebied Gezondheid in de Explore Zone, en... Kom je het snel ontdekken? Kinderen zijn zelfs gratis*... 

Gratis* entree voor verklede kinderen

Wegens succes herhaald: Kom je in je carnavalsoutfit tijdens de carnavalsvakantie 2020? Dan mag je van woensdag 26 februari t/m zondag 1 maart 2020 als kind gratis naar Continium! Lees snel verder voor alle details!

Extra activiteiten

Tijdens de carnavalsvakantie zelf zorgen we voor éxtra activiteiten naast de vaste activiteiten zoals de scienceshow 'Astronautentrainer', de scienceboxen in het lab en de exposities zoals de geheel vernieuwe Explore Zone, Reizen in de Ruimte, Fantastische Fiets & de Hall of Fame:

Steaming science

Allerlei proefjes met rook, kleuren en meer in het paviljoen in de Explore Zone! Weet jij hoe kleuren mengen, waarom rook soms schuim wordt en meer?

  • Voor alle leeftijden
  • Inbegrepen bij Continium bezoek
  • Dagelijks, afhankelijk van drukte meermaals

Solar-bug race

Ga aan de slag in het Tinkerlab en maak een eigen solarbug: een robot welke gaat bewegen in het licht. Dat licht maak je ook nog eens zelf: welke team is het snelste bij de finish?

  • Vanaf 10 jaar
  • Inbegrepen bij Continium bezoek
  • Dagelijks, afhankelijk van drukte meermaals

Kom met Arriva voordelig naar Continium!

Met station Kerkrade-Centrum pal naast de deur is Continium een ideaal uitje voor gezinnen. Helemaal nu met een zeer voordelige actie van Arriva: de Combideal OV & Entree. Met het hele gezin voor slechts €49 retour inclusief entree! Lees snel verder...

Alle vaste exposities & activiteiten

Hall of Fame

De Hall of Fame is het open depot, ofwel de schatkamer van Continium. Hier vertellen de topstukken uit de Continium collectie hun verhaal.

Lees meer...

Explore Zone

Kijk je ogen uit in de geheel vernieuwde Explore Zone! Er zijn superveel nieuwe ontdek- en doestations waarmee je aan de slag kunt gaan. Wonen, leren, voeding, werken, gezondheid: de nieuwe Explore Zone biedt je vooral ook een vooruitblik op de toekomst. Ga je mee?

Lees meer...

Fantastische Fiets

In de extra expositie Fantastische Fietsen kun je deelnemen aan verschillende workshops over de werking van de fiets: weet jij hoe ingenieus je fiets eigenlijk is?

Lees meer...

Reizen in de Ruimte

Op weg naar een nieuwe aarde. Hoe fantastisch is het om op reis te gaan naar een nieuwe planeet? De nieuwe expositie Reizen in de Ruimte dompelt je onder in de wereld van ruimtevaart en wetenschap!

Lees meer...

Science Lab

In het Science Lab ontdek je de techneut of wetenschapper in jezelf. Kies je Science Box en ga stap voor stap aan de slag. Met wat handigheid zet jij zelf een briljante, technische creatie in elkaar. Het resultaat mag natuurlijk mee naar huis!

Lees meer...

Science Show 'Astronautentraining'

Ben jij Space proof? Ontdek het tijdens de science show “Astronautentraining” in het theater van Continium. Tijdens deze spannende Science Show ga je je verbazen over de meest bijzondere experimenten... 26 februari t/m 1 maart 2020 dagelijks!

Lees meer...