Persbericht:
Team Riool Rovers wint regiofinale Limburg FIRST® LEGO® League Blog

Evenement

Kerkrade, 25 november 2017 – Team Riool Rovers van basisschool De Driesprong uit Geleen heeft vanmiddag in Continium te Kerkrade de Limburgse regiofinale van de FIRST® LEGO® League (FLL) gewonnen. Aan de Limburgse finale hebben 12 teams van jongeren in de leeftijd van 9 tot 15 jaar deelgenomen.

De teams hebben zich in deze roboticawedstrijd met elkaar gemeten met de presentatie van hun onderzoek, de prestaties van de zelfgebouwd en -geprogrammeerde robot en op het gebied van teamwork en sportiviteit. Op al deze aspecten is het team Riool Rovers uiteindelijk door de jury als winnaar verkozen. Zij mogen Limburg vertegenwoordigen tijdens de Benelux Finale van de FLL op 3 februari 2018 in Leeuwarden.

Team Riool Rovers wint FLL Regiofinale Limburg 2017

De FLL is sinds 1998 een wereldwijd evenement, waarin ruim 250.000 kinderen geïnspireerd worden de maatschappelijke rol van wetenschap en techniek te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten. Ieder jaar staat een actueel thema centraal. In deze editie is het thema water onder de noemer Hydro Dynamics. Hoe komen we aan water? Hoe kunnen we het transporteren, gebruiken en afvoeren? De teams hebben ieder een onderzoek uitgevoerd naar het thema water en hebben de resultaten ten overstaan van een jury gepresenteerd tijdens de regiofinale.

Het meest spannende deel van de regiofinale zijn de robotwedstrijden. Ieder team heeft met LEGO MINDSTORMS zelf een robot ontworpen, gebouwd en geprogrammeerd. Deze robot moet vervolgens op de wedstrijdtafel missies uitvoeren die te maken hebben met het thema. Zoals het in werking stellen van een waterzuiveringsinstallatie of het vervangen van een waterleiding. Iedere goed uitgevoerde missie levert punten op.

Gedurende de dag worden de teams door de jury beoordeeld op de zogenaamde Core Values van de FLL. Hierbij wordt onder andere gekeken naar hoe de teamleden onderling samenwerken, hoe ze zich opstellen naar de andere teams en hoe sportief ze de wedstrijd spelen.

Continium coördineert als sinds 2004 de Limburgse regiofinale van de FLL, dat in de Benelux een programma van Stichting Techniekpromotie is. Ook in 2018 zal in Continium de regiofinale van de FLL plaatsvinden. De inschrijving voor het volgende seizoen start in het voorjaar van 2018. Meer informatie en mogelijkheid tot inschrijven op:

www.firstlegoleague.nl