Techniek van het Huishouden: Schoenverwarmers Blog

Collectie, Tentoonstelling

In de Hall of Fame, de schatkamer van Continium, sta je oog in oog met de pareltjes uit de vijf historische deelcollecties van dit museum. Zoals de Techniek van het Huishouden, waar de komst en ontwikkeling van apparaten in keuken en (bad)kamer te zien is.

In de deelcollectie Techniek van het huishouden is een aantal niet-alledaagse objecten opgenomen. Zoals.... elektrische schoenverwarmers. 

Trofo Engeland, omstreeks 1930.

Hall of Fame

In de Hall of Fame sta je oog in oog met de pareltjes uit de vijf historische deelcollecties van dit museum. In dit open depot staan robuuste stoommachines en motoren zij aan zij met breekbaar glas en kristal, oogverblindend flonkerend in een theatraal licht. De kleurrijke diversiteit van het Maastrichtse aardewerk, al even breekbaar, contrasteert op een spannende manier met de stoere wereld van de Limburgse mijnwerkers. En de bijzondere collectie huishoudelijke apparaten roept als vanzelf een feest der herkenning op.

Welkom in de schatkamer van Continium.

Techniek van het Huishouden

Elektriciteit, gas en water uit de kraan veranderden het huishouden sinds de tweede helft van de 19de eeuw op fundamentele wijze. Op basis van toepassingen van deze verworvenheden werden apparaten ontwikkeld, die het huishoudelijke werk eenvoudiger en minder belastend maakten. Van gasfornuis tot strijkijzer en van stofzuiger tot wasmachine. Deze deelcollectie toont de ontwikkeling in techniek en vormgeving van de apparaten die hun plaats verwierven in het huishouden.

Hall of Fame