Technasia Limburg weer aan de slag Blog

Onderwijs

Sinds september zijn er bij de Technasia in Limburg weer verschillende opdrachten uitgezet voor 3e, 4e, 5e, en een meesterproef voor 6e jaars HAVO/VWO.

Deelnemende technasia zijn Sophianum Gulpen, Graaf Huyn Geleen, Bernardinus College Heerlen en Schöndeln Roermond. Verschillende klassen hebben ons de afgelopen maanden bezocht voor een kennismaking en een educatief programma.

Bij Technasium Sophianum Gulpen werd op 1 november een opdrachtgeversmarkt gehouden. 9  bedrijven, mochten in een pitch van 7 minuten de organisatie en hun opdracht presenteren. Opdrachtgevers zijn: Identity Games Rotterdam, Vekoma Vlodrop, Brabham Institute Oxford, De Architectenzaak Heerlen, Adrenaline Experience Kerkrade, Stichting Technasium, Waterschap Limburg, Arcus Horeca  en Continium discovery center.  Op 11 april 2019 zullen de teams hun Onderzoek en Ontwerp van hun opdracht presenteren.

Het project Moleculaire Gastronomie was de afgelopen 2 maanden het werkthema. Vrijdag 16 november was de finale bij ARCUS HORECA HEERLEN, Wetenschappelijk Koken of  Koken met Wetenschap was hier het thema van de dag. Het team van Sophianum Gulpen werd de finalist, gevolgd door het Bernardinus College Heerlen.

De volgende opdrachten die uit staan zijn: Forensische Techniek, Future Food, Logistiek Toeristiek en Voeding & Gezondheid. 

Hieronder een video van de workshop Eke Marien over moleculair koken in de editie van 2017.

Meer weten over educatieprojecten van Continium? Kijk op de speciale pagina voor onderwijs.