Sophianum wint Euregional Technology Award in Continium Blog

Evenement, Onderwijs

Vrijdag 5 april jl. heeft in Continium discovery center te Kerkrade de derde editie plaatsgevonden van de strijd om de Euregional Technology Award 2019.

Kerkrade, 8 april 2019 – 120 scholieren afkomstig uit de gehele Euregio Maas-Rijn hebben deelgenomen aan de techniekwedstrijd met dit jaar als thema "Duurzaamheid". Leerlingen van het Sophianum uit Gulpen hebben de award uiteindelijk in de wacht gesleept.

Doel van de Euregional Technology Award is scholieren aan de vooravond van hun profielkeuze te enthousiasmeren voor techniek. Daarnaast komen scholieren vanuit de hele Euregio met elkaar in contact. Zo worden zij zich bewust van de mogelijkheden die het leven in een grensregio met zich meebrengt. Deze techniekwedstrijd is een gezamenlijk initiatief van het Drie Landen Ingenieurs Kontakt (DIK), Koninklijk Instituut Van Ingenieurs KIVI Limburg Zuid, Stichting Science and Industry, Soapbox, de Stichting Stimu-leren en Continium.

De winnaars van de Euregional Technology Award.

Technische uitdagingen
Meer dan honderd scholieren streden mee. Naast het Sophianum hebben ook College Sainte Véronique uit Luik, Mosa RT uit Maaseik, Goethe Gymnasium uit Stolberg en Raayland College uit Venray deelgenomen. Het Grotius heeft in 2017 de eerste editie van de Euregional Technology Award gewonnen, vorig jaar is Eijkhagen er met de winst vandoor gegaan. In Continium discovery center hebben de scholieren verschillende opdrachten uitgevoerd: een zo stevig mogelijke brug bouwen en een race met robots op zonne-energie. Kennis werd getest tijdens een TechniekQuiz in het theater van Columbus earth center. Een internationale jury uit de Euregio beoordeelde alle onderdelen op samenwerking, ontwerp en resultaat.

Het team van het Sophianum heeft overall de beste prestatie neergezet en mag zich de trotse winnaar van de Euregional Technology Award 2018/2019 noemen. Behalve de speciaal ontworpen Award en de eer heeft de school een geldbedrag van € 1000,- gewonnen en mogen zij, samen met de overige 4 winnende scholen uit de voorrondes, prototypes bouwen van hun ontwerp. Deze activiteit onder de naam "Make it happen" vindt plaats op 17 mei a.s. in het Spark Tech Lab in Weert.

Aan de slag met Bruggen Bouwen.