Continium's
World of Bricks wegens succes verlengd. Blog

Organisatie

Conceptstore Bricksworld verhuist naar grotere locatie. Gezamenlijk persbericht Bricksworld & Continium discovery center.

Kerkrade, 16 oktober 2017 – In september 2016 zijn Continium discovery center te Kerkrade en winkel Bricksworld in een samenwerking overeengekomen op locatie Museumplein te Kerkrade een omvangrijke interactieve tentoonstelling te combineren met een conceptstore van Bricksworld met een looptijd tot begin december 2017. Zowel de tentoonstelling “World of Bricks”, als de conceptstore zijn succesvol.

De tentoonstelling in Continium wordt dan ook wegens succes verlengd tot en met 4 maart 2017. Tegelijkertijd heeft Bricksworld de mogelijkheid gekregen een grotere ruimte in Heerlen te betrekken en daar Europa’s grootste belevingswinkel van LEGO producten te starten. Gezamenlijk is daarom in goed overleg besloten de conceptstore in Kerkrade te beëindigen. Bezoekers van Continium die LEGO producten willen kopen na hun bezoek aan “World of Bricks” worden in het vervolg doorverwezen naar Heerlen.

Na het tekenen van de samenwerkingsovereenkomst in september 2016 is in oktober van dat jaar de conceptstore van Bricksworld in Kerkrade geopend, gevolgd door de opening van de interactieve tentoonstelling “World of Bricks” in december van dat jaar. De geheel door Continium discovery center ontwikkelde interactieve tentoonstelling van meer dan 1000 m2 trekt nog altijd grote aantallen bezoekers. Begin augustus 2017 is de 100.000ste bezoeker op het Museumplein ontvangen. Het grootste deel van deze bezoekers bracht ook een bezoek aan de “World of Bricks” expo.

Ook de conceptstore van Bricksworld, waar zo’n 500 opgebouwde LEGO sets te zien en te koop waren, evenals zo’n 100 sets van Bricksworld Own Creations, is op het Museumplein succesvol gebleken, maar gaf Bricksworld onvoldoende ruimte voor een gewenste uitbreiding. Ondanks de voortijdige beëindiging is daarmee de doelstelling van de samenwerking behaald. In het tweede halfjaar van 2017 heeft Bricksworld de mogelijkheid gekregen een belevingswinkel van LEGO producten te openen in het voormalige pand van Meyer & Meyer in Heerlen, dat veel meer ruimte biedt. De nieuwe Bricksworld in Heerlen is 23 september jl. geopend met op 3 etages totaal meer dan 1.500 m2 beleving van LEGO producten. Continium en Bricksworld hebben daarom besloten de samenwerking in goed overleg te beëindigen en de conceptstore in Kerkrade niet te continueren. De interactieve tentoonstelling “World of Bricks” in Continium wordt wegens succes wel verlengd tot en met 4 maart 2018.