Persbericht:
Topdrukte bij Continium na opening nieuwe Explore Zone Blog

Evenement, Organisatie, Tentoonstelling

Kerkrade, 22 december 2019 - Continium discovery center in Kerkrade heeft tijdens het eerste weekend na opening van de nieuwe Explore Zone meer dan 3000 bezoekers mogen ontvangen.

Vrijdag 20 december is de nieuwe vaste presentatie van Continium feestelijk geopend. Op zaterdag hebben zo’n 1450 bezoekers de nieuwe Explore Zone ontdekt en op zondags heeft de teller de 1600 bezoekers bereikt. De 1350 m2 van de Explore Zone is gevuld met zo’n 70 nieuwe, interactieve doe-stations, waarmee bezoekers zelf ontdekken hoe de wereld om ons heen verandert door wetenschap en techniek en welke invloed dit op hun dagelijks leven heeft.

Opening Explore Zone

Afgelopen vrijdag hebben zo’n 100 kinderen uit Kerkrade met hun ouders de Explore Zone als eersten mogen bezoeken. Na het spelen van een quiz met vragen over de thema’s van de Explore Zone, mochten de quizwinnaars de Explore Zone officieel openen. Vervolgens hebben zij de nieuwe, interactieve stations als eersten uit mogen proberen. Ze hebben o.a. gedanst met een skelet, ontdekt hoe steeds meer apparaten met elkaar gaan praten, de supermarkt van de toekomst bezocht, een vlog gemaakt en nog veel meer. De interactieve stations in de Explore Zone zijn verdeeld over vijf thema’s (voeding, gezondheid, wonen, werk & vrije tijd, leren), die met het dagelijks leven van bezoekers te maken hebben. Het zesde thema (materialen, energie & IT) geeft meer inzicht in achterliggende principes, die in andere thema’s ook een rol spelen.

Na de opening op vrijdag hebben dit weekend nog 3000 mensen de nieuwe Explore Zone ontdekt. Op zaterdag en zondag vonden op het Museumplein te Kerkrade ook de BankGiro Loterij Open Dagen plaats. De BankGiro Loterij is één van de partijen die de herinrichtning van de Explore Zone mede mogelijk gemaakt hebben. Daarnaast hebben ook Stichting Behoud Mijnhistorie, Mondriaan Fonds, VSBfonds, BPD Cultuurfonds en een groot aantal bedrijven uit Limburg een bijdrage geleverd.