Persbericht: Opening ‘World of Bricks' Blog

Evenement, Organisatie, Tentoonstelling

De experience voor LEGO® Fans’ in Continium discovery center. Kerkrade, 21 december 2016 – Vandaag is in Continium discovery center te Kerkrade de experience voor LEGO Fans ‘World of Bricks’ geopend. In deze interactieve tentoonstelling begeef je je als bezoeker in een stad, die gebouwd is met kleurrijke, gigantische bouwstenen. Je vindt er een Brandweerkazerne, een Cinema, School, Garage en meer.

In de stad bouw je natuurlijk naar hartenlust met LEGO stenen en je vindt er doe-opstellingen, waar je zelf mee experimenteert. Zo ontdek je met bouwstenen hoe jouw wereld werkt! Honderden kinderen hebben World of Bricks vanmiddag al verkend, nadat gedeputeerde van cultuur Ger Koopmans en burgemeester Jos Som de slagbomen voor hen geopend hebben.

Achter de Brandweerkazerne vinden de jongste bouwers hun bouwplek met een heuse hijskraan, kruiwagens, volop DUPLO® blokjes en XL softblokken. Naast de Brandweerkazerne bevindt zich het Cupcake-café, waar je zelf cupcakes bouwt. In de Cinema maak je o.a. zelf een stop motion filmpje en in de school kraak je je hersenen met breinbrekers. De Garage en de Fabriek bieden meer technische uitdagingen, zoals het zelf bouwen en testen van een auto en testen hoe trilling bestendig je zelfgebouwde huis is.

Bovengenoemde activiteiten zijn een fractie van alles wat in World of Bricks te beleven is. In World of Bricks staat regelmatig een ander thema centraal, te beginnen met het thema ‘Bricks in Space’. Tot en met januari zie je Star Wars LEGO® modellen van de laatste 15 jaar, modellen uit de Ultimate Collector’s Series en bouw je mee aan een levensgrote Darth Vader.

‘World of Bricks’ is van 22 december 2016 tot en met 4 maart 2018 te bezoeken in Continium op het Museumplein te Kerkrade. Op Continium.nl vind je meer informatie over World of Bricks, de vaste presentaties van Continium en alle thema’s met actuele activiteiten.

Opening World of Bricks in Continium door gedeputeerde van Cultuur Ger Koopmans (r) en burgemeester van Kerkrade Jos Som (l).

Over Continium discovery center

In Continium discovery center te Kerkrade draait het om het ontdekken van de wereld van wetenschap en techniek. De vaste expositie ‘Explore Zone’ laat zien hoe beide disciplines ons dagelijks leven beïnvloeden, zowel in verleden en heden, als in de toekomst. Bezoekers ontdekken zelf hoe wetenschappelijke principes werken aan de hand van allerlei interactieve stations. Daarnaast toont Continium een uitgebreide collectie historische objecten met als thema’s Steenkolenmijnbouw, Maastrichts Glas en Aardewerk, Machines en Motoren. Ook heeft Continium meerdere Labs waar bezoekers zelf aan de slag gaan met techniek. Met educatie- en outreach projecten over uiteenlopende wetenschappelijke onderwerpen enthousiasmeert en sensibiliseert Continium ook buiten de muren van het gebouw kids en jongeren voor wetenschap en techniek.