Persbericht: Regiofinale
FIRST® LEGO® League Blog

Evenement

Persbericht: Limburgse LEGO teams klaar voor regiofinale FIRST® LEGO® League in Continium.

Kerkrade, 24 november 2016 - De kinderen van de teams De Stapsteen, Purple Squad, De Leorangers, De Animalleo’s, Leo’s save the planet, PadXpress en team 1, 2 en 3 van Technasium Graaf Huyn zijn er klaar voor! Deze negen teams, afkomstig uit heel Limburg, staan op zaterdag 26 november 2016 in de regiofinale Limburg van de FIRST® LEGO® League in Continium discovery center te Kerkrade. Met hun zelfontworpen, -gebouwde en –geprogrammeerde robot van LEGO® MINDSTORMS®  binden de teams de strijd tegen elkaar aan om één van de bekers en een felbegeerde plek in de Benelux finale. De wedstrijden vinden plaats in de Hall of Fame van Continium en starten om 11.00 uur. Om 14.15 uur wordt de finale gespeeld met aansluitend de prijsuitreiking.

Finalisten op de bres voor dieren
De FIRST® LEGO® League (FLL) is een wereldwijde roboticawedstrijd, waarbij jongeren tussen de 9 en 14 jaar in teams aan de slag gaan met een actueel wetenschappelijk thema. Dit jaar zijn dat onze harige, geschubde en gevederde vrienden, onder de noemer ‘Animal Allies’. De teams hebben, voorafgaand aan de finale, een onderzoek uitgevoerd naar een zelfgekozen vraagstuk binnen het thema en presenteren tijdens de regiofinale hun innovatieve ideeën hoe mens en dier elkaar kunnen helpen.

Doet de robot ’t goed?
Het meest spannende onderdeel van de regiofinale zijn de robotwedstrijden. De teams hebben ieder een LEGO robot ontworpen, gebouwd en geprogrammeerd, die in wedstrijdverband een aantal missies moet volbrengen. Op de wedstrijdtafel is een opdrachtenparcours uitgezet met opdrachten die verband houden met het thema. Het blijft voor de teams spannend of de robot de opdracht ook zo uitvoert, als zij voor ogen hebben. 

First LEGO LEAGUE Regiofinale Limburg 2015

Beleef de regiofinale mee
Verschillende deskundige juryleden, waaronder docenten van ROC Leeuwenborgh en De Nieuwste Pabo, beoordelen de teams op hun onderzoekspresentatie, op het technische aspect van hun robot, op de uitvoering van de missies en op het teamwork. Het team dat op alle aspecten het beste scoort is de overall winnaar van de regiofinale en mag door naar de Benelux Finale van de FLL, op 4 februari 2017 in het Deltion College te Zwolle. Iedereen die de spanning van de regiofinale zelf wil beleven is op 26 november van harte welkom in Continium. Leerkrachten die interesse hebben volgend jaar zelf met een team deel te nemen aan de FLL, zijn ook van harte welkom een kijkje te komen nemen. Zij nemen voor meer informatie contact op met Harrie Schlechtriem, regiocoördinator Limburg, e-mail: h.schlechtriem [at] museumpleinlimburg.nl of bel: 045 567 60 23.