Continium uitgeroepen tot hét Kidsproof Museum van Limburg Blog

Organisatie

Hilversum/Kerkrade, 10 november 2017 - Continium discovery center te Kerkrade is vanmiddag uitgeroepen tot hét kidsproof museum van 2018. Ook is Continium geëindigd in de top drie van meest kidsproof musea van Nederland.

Continium is uit de beoordelingen door Museuminspecteurs, kinderen tot en met 12 jaar die musea hebben beoordeeld op kindvriendelijkheid, voor Limburg als beste uit de bus gekomen en behoort bij de top drie van Nederland.  Via de website Museuminspecteurs.nl, een initiatief van de Nederlandse Museumvereniging, kunnen kinderen een jaar lang musea die zij bezocht hebben beoordelen op verschillende aspecten. Zakelijk directeur Erik Janssen heeft de bijbehorende prijs vanmiddag in ontvangst genomen tijdens de awardceremony in Instituut Beeld & Geluid te Hilversum.

Museumkids Kidsproof prijsuitreiking 2018

In aanwezigheid van de nieuwe minister van OCW, Ingrid van Engelshoven, honderden museumkids en vertegenwoordigers van veel musea in Nederland zijn de Museumkids Awards voor dé kidsproof musea van 2018, de Museumeducatieprijs 2018 en de Museuminspecteur van 2018 vanmiddag in Beeld & Geluid bekendgemaakt. Continium is blij verrast met het winnen van de titel hét Kidsproof Museum van Limburg 2018 en de plaats in de top drie. Erik Janssen: "Voor Continium is dit een van de mooiste prijzen die we kunnen winnen. We weten dat een bezoek aan Continium leuk en leerzaam is voor kinderen, daar werken we met het hele team hard aan. Maar als dat onderstreept wordt met zo'n waardering, dan zijn we daar supertrots op!"

Van september 2016 tot september 2017 hebben jeugdige Museuminspecteurs inspectierapporten ingevuld van verschillende Nederlandse musea op museuminspecteurs.nl. De Museuminspecteurs en de verkiezing zijn een initiatief van de Nederlandse Museumvereniging om museumbezoek onder kinderen te stimuleren. De inspecteurs beoordelen de musea aan de hand van verschillende aspecten: wat is er te doen en te leren, wat is er speciaal voor kinderen en hoe was de service.

Museumkids

Alle winnaars van de Kidsproof awards staan op Museumkids.nl. De musea met een kidsproof award, de Museuminspecteur die zich inspecteur van het jaar mag noemen, én drie vlogs van bekende vloggers die een mystery bezoek brachten aan drie van de beste musea. Waaronder vlogger Thomas die bij Continium op bezoek kwam...