Animalleos winnaar limburgse finale First LEGO® League Blog

Evenement

Team Animalleo's van basisschool De Driesprong in Geleen heeft zaterdag 26 november 2016 in Continium te Kerkrade de Limburgse regiofinale van de FIRST® LEGO® League (FLL) gewonnen.

Zij vertegenwoordigen provincie Limburg tijdens de Benelux finale van dit robotica- en techniekevent op 4 februari 2017. In totaal hebben negen Limburgse teams in Continium te strijd aangebonden om één van de felbegeerde LEGO®-cups én een plek in de Benelux finale.

Een deskundige jury heeft de teams beoordeeld op hun onderzoekspresentatie, het technische aspect van hun robot, de uitvoering van de missies en het teamwork binnen de groep. Daarnaast telt natuurlijk resultaat van de robotwedstrijden. Het team van de Animalleo's  van basisschool De Driesprong Geleen is door de jury uiteindelijk als overall winnaar uitgeroepen.

Winnaars First LEGO League regiofinale Limburg 2016 - Animalleo’s van BS de Driesprong Geleen

Brullen als een leeuw, blaffen als een hond, kwaken als eend of piepen als een muis... 

De FLL is een wereldwijde roboticawedstrijd, waarbij jongeren tussen de 9 en 14 jaar in teams aan de slag gaan met een actueel wetenschappelijk thema. Dit jaar gaat het thema over harige, gevleugelde en geschubde dieren, onder de noemer ‘Animal Allies’. In de hele FLL gaan meer dan 28.000 teams van kinderen in de leeftijd van 9 tot 15* jaar, uit meer dan 70 landen zullen deze dieren in de ogen kijken. Hoe kunnen mens en dier elkaar helpen?

Bekijk het videoverslag van De Limburger hieronder en lees meer over de negen inzendingen:

Continium discovery center

In Continium discovery center te Kerkrade draait het om het ontdekken van de wereld van wetenschap en techniek. De vaste expositie ‘Explore Zone’ laat zien hoe beide disciplines ons dagelijks leven beïnvloeden, zowel in verleden en heden, als in de toekomst. Bezoekers ontdekken zelf hoe wetenschappelijke principes werken aan de hand van allerlei interactieve stations. Daarnaast toont Continium een uitgebreide collectie historische objecten met als thema’s Steenkolenmijnbouw, Maastrichts Glas en Aardewerk, Machines en Motoren. Ook heeft Continium meerdere Labs waar bezoekers zelf aan de slag gaan met techniek. Met educatie- en outreach projecten over uiteenlopende wetenschappelijke onderwerpen enthousiasmeert en sensibiliseert Continium ook buiten de muren van het gebouw kids en jongeren voor wetenschap en techniek. Meer informatie vindt u op: www.continium.nl