Stem mee op ‘Kerkrade, jouw duurzame toekomst’ Blog

Onderwijs

Duurzaam schoolproject Continium in de run voor Limburg Duurzaamheid Award!

Het onderwijsproject ‘Kerkrade, jouw duurzame toekomst’ is genomineerd voor een Limburg Duurzaamheid Award. Dit is een nieuwe award voor duurzame initiatieven in Limburg, die in het leven is geroepen door de gemeente Venray en Stichting Wielerpromotie Venray, met steun van Interreg en Rabobank Horst Venray. De gemeente Kerkrade heeft ‘Kerkrade, jouw duurzame toekomst’ in samenwerking met Continium voorgedragen voor de award.

De winnaar wordt bekend gemaakt op 7 oktober tijdens een duurzaamheidsymposium in Venray. Publiek kan van 1 oktober 12.00 uur tot 5 oktober 23.59 uur online stemmen op hun favoriete project via: www.limburgduurzaamheidaward.nl. Stem jij mee op ‘Kerkrade, jouw duurzame toekomst?

Over Kerkrade, jouw duurzame toekomst

Al enkele jaren werken de Gemeente Kerkrade en Continium in dit project samen om leerlingen van alle basisscholen in Kerkrade bewust te maken van duurzaamheid en hen te inspireren hun eigen ideeën voor de toekomst te ontwikkelen. De leerlingen van de groepen 7 of 8 van alle Kerkraadse basisscholen maken kennis met de vele aspecten van duurzaamheid, met bestaande duurzame initiatieven in Kerkrade en bedenken zelf een duurzaam idee. Het project loopt sinds 2013 jaarlijks in Kerkrade en heeft inmiddels ook navolging gekregen in andere gemeenten in Parkstad.