Nieuwe handout in Hall of Fame Blog

Collectie, Tentoonstelling

Vanaf vandaag ligt er een nieuwe handout in de Hall of Fame. Het boekje telt 68 pagina’s en is bedoeld als leidraad bij een rondwandeling langs de honderden objecten in dit open depot.

Ruim 75 topstukken worden beschreven. Sommige summier met alleen een objectnaam, datering en vervaardiger, andere een stuk uitgebreider met ook het verhaal achter het object. De beschreven collectiestukken zijn in de vitrines en trussen gemarkeerd met een bordje met de letter C. Voor elke deelcollectie in een andere kleur. Zo wordt een bezoek aan de Hall of Fame ook een soort van speurtocht naar de gemarkeerde objecten. Het is de bedoeling dat de bezoeker het boekje na gebruik teruglegt. 

Nieuwe handout in Hall of FameHall of Fame

De Hall of Fame is het open depot, ofwel de schatkamer van Continium. Hier vertellen de topstukken uit de Continium collectie hun verhaal. Stoommachines en motoren gaan terug in de tijd en vertellen je hoe zij vroeger de drijvende kracht achter de fabrieken waren. Het gereedschap van de mijnwerker vertelt het spannende verhaal van het zware werk diep onder de grond.

De collectie van Continium discovery center bestaat uit vijf deelcollecties: