Vlog en win tijdens de Museumweek Blog

Evenement

Deze week, 9 t/m 15 april 2018, is het Museumweek! In het hele land zijn er speciale activiteiten en kun je mooie prijzen winnen door de Pronkstukken te zoeken. Je kunt zelfs een vlogworkshop te winnen voor je hele klas!

Ons Echte Goud: Het Gouden Detail!

Tijdens de Museumweek kun je in alle musea van Nederland Ons Echte Goud ontdekken. Wij hebben er zelf een uitgezocht en ook bij Cube design museum, als je toch in Kerkrade bent, is een Pronkstuk verstopt.

Verstopt? Jazeker! Dit jaar verklappen de deelnemende musea niet direct het hele Pronkstuk, maar laten je slechts een paar details zien: Het Gouden Detail! Ben jij een echte spoorzoeker en kun je het voorwerp vinden wat we zoeken? Maak dan een foto van jezelf bij het Pronkstuk, deel die foto met #OnsEchteGoud en tag het museum en de andere bezoekers. Uiteraard mag je ook andere voorwerpen delen om te laten zien wat jij mooi, bijzonder of spannend vindt. Of.... Maak een vlog

Hieronder staat een detail van ons Pronkstuk. Op Twitter, Facebook & Instagram plaatsen we de komende dagen nog een paar hints... Meer weten over #OnsEchteGoud? Kijk dan op Nationale Museumweek!

Vlog & win!

Als Museumkid wil je natuurlijk zelf ook graag laten zien wat voor jou Ons Echte Goud is. Wat is voor jou bijzonder, mooi, interessant, leuk of spannend in Continium? Maak er een vlog over en wie weet win jij met Museumkids een workshop vloggen voor je hele klas in een Kidsproof museum. Check Museumkids.nl voor de actievoorwaarden!

Nog nooit gevlogd? Museumkids geeft ook 5 tips, die je ook kunt ontdekken als video in de game!

  1. Hou het kort.
  2. Praat vrolijk en met energie over jouw museumtip. Knip gerust de minder leuke stukken eruit.
  3. Vertel in ieder geval wie jij bent, in welk museum je bent, wat je laat zien en waaróm je dat wilt laten zien.
  4. Bloopers zijn leuk! Slecht geluid of je vinger voor de lens zijn niet leuk ;-)
  5. Door je filmpje te uploaden op museumkids.nl kun je hem delen met andere museumfans.

Je kunt natuurlijk ook spieken bij andere vloggers hoe zij te werk gaan. Enkele tips: