Mijnwerkers over de grens Blog

Evenement

Oktober is de Maand van de Geschiedenis, met dit jaar als thema 'Grenzen': op zoek naar hoe mensen door de eeuwen heen grenzen maken, veranderen, verleggen, bewaken en oversteken.

Serge Langeweg

Wetenschappelijk Medewerker Collectie & Erfgoed

Serge Langeweg, Wetenschappelijk Medewerker Collectie & Erfgoed van Continium, geeft in deze maand tweemaal een lezing 'Mijnwerkers over de Grens', over de verschillende groepen arbeidskrachten uit het buitenland die naar de Limburgse mijnen kwamen. De ontwikkeling van geschoolde mijnwerkers tot steeds meer ongeschoolde arbeiders en de integratie van de ‘vreemdelingen’ in de Limburgse samenleving. 

De lezingen vinden plaats in:

Deze laatste lezing is in samenwerking met Heemkundevereniging Geleen en wordt afgesloten met een kort (12 min) filmpje ‘Wie den kompel niet eert …’, omstreeks 1930 opgenomen in o.a. Staatsmijn Maurits. 

Maand van de Geschiedenis, oktober 2016

Oktober is de Maand van de Geschiedenis, hét grootste historische evenement van Nederland. In oktober spoelen we terug, dit jaar rondom het thema Grenzen. We ontdekken hoe mensen door de eeuwen heen grenzen maken, veranderen, verleggen, bewaken en oversteken. Het programma wordt 1 september bekend gemaakt. Struin nu alvast door boeiende columns, boeken, artikelen en laat je verrassen!

www.maandvandegeschiedenis.nl