Nieuw:
levensgrote knikkerbaan van Marble Master Jelle! Blog

Tentoonstelling

Hou jij ook zo van de magie van knikkerbanen? Jelle is één van de beste knikkerbaanbouwers ter wereld. Na de Leonardo DaVinci in 2006 en de MarbleLanche (met een omkiepbak voor 1000 knikkers!) in 2013 staat sinds kort een gloednieuwe knikkerbaancreatie van Jelles hand in Continium discovery center.

Hij is wel 2,5 meter hoog, met elektrische knikkerlift en honderden knikkers die op hypnotiserende wijze hun weg vinden door het labyrint. Bekijk zeker zijn website Jelle's Marble Runs en Youtube kanaal!

Bijzonder is dat de knikkerbaan niet alleen erg hoog (2,44 meter hoog en 1,22 meter breed) is, maar ook bestaat uit één stuk. Geheel volgens het ontwerp van Marble Master Jelle zijn de verschillende banen er zorgvuldig uitgefreesd. Als de knikker de langste route pakt, kan deze er meer dan een minuut over doen om door het ‘parcours’ te komen, maar het kan ook in een paar seconden. Knikkers passeren een hele lange zigzag, een slakkenhuis, een ‘flipperkast’ en allerlei klankstaven, waardoor de knikkerbaan een genot is om naar te kijken én te luisteren.