KIES Techniek Venlo 2017 Blog

Evenement

De Stichting Technodome en Bedrijf organiseert van 2-4 februari weer een nieuwe editie van de Kies Techniekdagen voor de basisschooljeugd uit de regio Venlo-Peel en Maas. Zoals gebruikelijk vindt deze plaats in het Technodôme aan de Hagerhofweg 15 te Venlo.

Op zaterdag 4 februari 2017 kunnen de kinderen van 10-12 jaar hier (opnieuw) en nu met hun ouders terecht. De opzet van deze dag is nog spectaculairder omdat die dag ook vele technische bedrijven aanschuiven in het Technodome in Venlo. Ook zij zullen de jeugd eveneens technisch gaan vermaken met allerhande doe- en maakopdrachten, zoals bijv. met een flight simulator, virtual realitybril, programmeerbare robots e.d. Continium discovery center is ook daarbij aanwezig!

Doel van de manifestatie is de instroom naar technische opleidingen en beroepen te bevorderen. Voor deze manifestatie hebben +/- 1500 leerlingen van groep zeven van een vijftigtal basisscholen uit de regio Venlo-Peel en Maas ingeschreven. Zij komen daar op een speelse en actieve manier kennis maken met allerlei vormen van techniek.

Ter voorbereiding op het manifestatiebezoek wordt op school een lesbrief behandeld over techniek. Daarin is bovendien een ontwerpwedstrijd opgenomen. De kinderen gaan daarmee in de klas aan de slag en proberen zo uiteindelijk een carnavalswagen te maken. De fraaiste creaties worden dan tijdens de manifestatie tentoongesteld en uiteindelijk ook beoordeeld. De winnende klas maakt daarbij kans op een leuke techniekprijs.

De manifestatie wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Venlo, de Gemeente Peel en Maas, de Stg. Bosit, OTIB en tal van technische bedrijven uit de regio.

Lees het hele persbericht hier.

Kies Techniek Venlo - deelnemende partijen