Kerstvakantie 2020 Blog

Evenement

Tijdens de kerstvakantie zijn er in Continium tal van leuke (extra) activiteiten en doe-stations om te ontdekken. Ben jij er deze kerstvakantie bij? Goed voor een dag vol spannende ontdekkingen en plezier! En we hebben maatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat iedereen Continium op een veilige, maar vooral ook leuke manier kan bezoeken. Wat is er allemaal te doen? Naast de vele ontdekkingen in de Tijdreis, de Expeditie en de wisselexpositie Reizen in de Ruimte, zijn er in de kerstvakantie ook veel extra activiteiten waar je aan deel kunt nemen.

Ketting reactie

In de kerstvakantie kun je komen kijken naar een spannende demonstratie van onze kettingreactie. Actie is reactie! Bekijk oorzaak en gevolg waarbij elke gebeurtenis een andere gebeurtenis uitlokt. Zie hoe energie doorgegeven wordt en ontdek dat alles energie bezit. Kun jij de volgende reactie voorspellen? Gebruik jouw energie om dit mee te maken. 

Tijdens de kerstvakantie dagelijks te doen, informeer ter plekke naar de beschikbaarheid en tijdstippen. Inbegrepen bij je Continiumticket en voor alle leeftijden geschikt.

Maak zelf een hologram!

Een hologram is een illusie. Je ogen worden bedrogen. We denken dat er een afbeelding boven onze telefoon of tablet zweeft. Het lijkt wel iets magisch, maar het is natuurlijk wetenschap! Met die techniek ga je tijdens de workshop “Maak zelf je hologram” zelf aan de slag. Lukt het jouw om iets moois ten tonele te toveren? Je bouwt en experimenteert zelf met een “hologramprojector-piramide”. Deze workshop is tijdens de kerstvakantie dagelijks te doen, informeer ter plekke naar de beschikbaarheid en tijdstippen. Inbegrepen bij je Continiumticket, leeftijd vanaf 8 jaar.

 

Vernieuwd: De Schatkamer van Continium!

De Schatkamer is het open depot van Continium. Hier vertellen de topstukken uit de Continium collectie hun verhaal. Stoommachines en motoren gaan terug in de tijd en vertellen je hoe zij vroeger de drijvende kracht achter de fabrieken waren. Het gereedschap van de mijnwerker vertelt het spannende verhaal van het zware werk diep onder de grond.

Science Lab

Ontdek de techneut in jezelf en maak zelf een cool technisch product in ons Science lab. We hebben jammer genoeg niet voor iedereen een plekje, dus reserveer je tijdslot direct bij binnenkomst. Zo ben je zeker van een plek en kun je een eigengemaakt souvenir mee naar huis nemen.

Ga mee op reis naar de ruimte!

Tijdens de kerst zie je vaak heldere sterren die volop aan de hemel stralen. In Continium ontdek je alles over de ruimte, reizen naar een andere planeet en hoe je een astronaut kunt worden. Ben jij ‘spaceproof’?

De coole expositie Reizen in de Ruimte dompelt je onder in de wereld van ruimtevaart en wetenschap! Ga aan de slag met de speurtocht en ontdek hoe je je kunt voorbereiden op een jarenlange reis naar een verre planeet. En tijdens de spannende Science Show “Astronautentraining” in het theater van Continium, bereid je je als echte ruimtevaarder in spé voor op je reis naar de ruimte en ga je je verbazen over de meest bijzondere experimenten...

De show is meermaals per dag en week te zien. Let op, er zijn een paar spelregels vanwege de coronamaatregelen én we hebben minder zitplaatsen per show beschikbaar. Wees er dus op tijd bij!

Combineer je bezoek aan Continium met  de spectaculaire 3D film Fly me to the Moon!

De film is Nederlands gesproken en is een echte familiefilm. Je kunt ook op de dag zelf aan de kassa een stoel reserveren, maar let op de capaciteit is beperkt. Als je zeker wilt zijn van een plekje, kun je direct een online ticket kopen met een gereserveerde plek.

Fly me tot he Moon trailer: https://youtu.be/eCwvt3QvJNQ

Filmtijden en tickets: https://ticketing.museumpleinlimburg.nl/Exhibitions/Overview/?shop=F3279...

Praktisch & tickets

Zien we je terug in de kerstvakantie?

Koop en reserveer je tickets via de online ticketshop. https://www.continium.nl/nl/node/101

Vooraf online reserveren van je tickets is noodzakelijk. Heb je nog een kortingsvoucher, Museumkaart of Bankgiro Loterij VIP-kaart? Kijk op de website voor alle details!

Continium ligt op circa 20 autominuten van Maastricht, Roermond, Aken en Hasselt. Je kunt gratis parkeren op de parkeerplaats voor de deur (P&R Station Kerkrade Centrum).

Veilig Continium bezoeken

I.v.m. de geldende coronamaatregelen heeft Continium een beperkte toegangscapaciteit, zo kunnen alle bezoekers voldoende afstand houden. Het is noodzakelijk om online een ticket te kopen of te reserveren voor Continium. Het dragen van een mondkapje is verplicht.

https://www.continium.nl/nl/plan-je-bezoek/maatregelen-corona

Brasserie M

Tijdens de kerstvakantie kun je in de afhaalkiosk in Brasserie M diverse vers belegde, verpakte broodjes, zoetigheden, coffee-to-go en andere drankjes afhalen. De afhaalkiosk is dagelijks geopend van 12.00-16.00 uur.

Inspiratie aan de kersttafel

Wat voor een proefjes kun je doen met servetten en theelichtjes? Kijk snel naar deze video’s!

Brasserie M | Cube