Hoe overleef ik de kerstvakantie? Blog

Inspiratie

Met proefjes natuurlijk! Vanuit het Science Lab van Continium twee speciale proefjes voor thuis! Plus nog een speciale demonstratie van de vuurtornado. Daar kan geen vuurwerk aan tippen!

Het kaarsje in het wijnglas

Helaas is Continium op Eerste Kerstdag gesloten. Ook wij zitten die dag aan het kerstdiner. Gelukkig hebben we wat proefjes die we aan tafel kunnen doen, zoals dit experiment waarmee we een kaarsje laten opstijgen in een wijnglas. Hoe? Dat zie je in de video. Wil je meer van zulke experimenten leren? Op Tweede Kerstdag zijn we gewoon weer open en kun je nog veel meer ontdekken in het Science Lab en de andere activiteiten in Continium!

Chromatografie met een koffiefilter

Kopje koffie? Niet iedereen lust dat. Maar met een koffiefilter en wat stiften kun je wel een heel leuk experiment doen. Geheel in kerstsfeer knip je het filter eerst in een leuke vorm zoals een kerstboom of kerstbal en kleur je deze vrolijk in, waarna je iedereen iets bijzonders kunt laten zien... 

Slijm maken!

Geen proefje voor aan tafel tijdens het kerstdiner, maar wel iets wat we je graag willen vertellen: we hebben een heel bijzonder nieuw recept voor het maken van slijm! Met dit nieuwe mengsel kun je nog veel meer soorten slijm maken: niet alleen met kleuren, maar ook met geuren en glitters! Kom je snel op bezoek? Tip: geef iemand anders deze workshop cadeau met een cadeaukaart voor Continium!

Opgepast: Vuurtornado!

Dankzij een van de meest indrukwekkende experimenten die je kunt zien in Continium zorgen we pas echt voor een gezellige sfeer: de vuurtornado! Van een klein vlammetje maken we met een speciale ronde kooi een gigantische vlam. Lekker warm, maar wel een beetje gevaarlijk... Niet voor thuis dus: durf jij te komen kijken?