Kerstvakantie Blog

Evenement

Kom je in de kerstvakantie ook naar Continium? Met dagelijks workshops en nog veel meer: hét uitje voor het hele gezin in hét kidsproof museum van Nederland! Ontdek het mysterie van de ijsmummie in CSI: Continium, vang je eigen DNA, de Geheugenvanger, quiz, 3D films...

Vanaf Tweede kerstdag, 26 december 2108, tot en met zondag 6 januari kun je dagelijks meedoen met speciale workshops in het thema CSI... Durf jij het aan?

Workshop DNA & CSI

In de workshop DNA, dagelijks om 13.00 uur, ga je zelf aan de slag met je eigen DNA... Kruip in de huid van een echte onderzoeker en ontdek hoe je eigen DNA eruitziet. In deze workshop vangt elke deelnemer zijn eigen DNA in een reageerbuisje. In het CSI Lab ga je verder aan de slag om je eigen DNA zichtbaar te maken. Je maakt van je eigen DNA een kettinkje dat je na afloop van de workshop mee naar huis neemt.

In de spannende workshop CSI, dagelijks om 15:00 uur, help je Continium op jacht naar de dader die het flitspapier heeft gestolen! We kunnen wel wat hulp gebruiken bij het oplossen van dit mysterie. Kruip in de huid van een echte sporenonderzoeker en probeer deze misdaad op te lossen. Je gaat als onderzoeker aan de slag met verschillende onderzoekstechnieken die ook gebruikt zijn bij onderzoeken zoals naar Ötzi: je analyseert, onder andere, je eigen vingerafdrukken en maakt een gebitsafdruk van je eigen gebit. Deze krijg je mee naar huis!

  • Kosten bedragen €3,00 per deelnemer, naast je ticket voor Continium. 
    Heb je een Museumkaart, dan hoef je uiteraard alleen een ticket voor de workshop te kopen.
  • Koop je ticket tegelijk met je ticket Continium in de ticketshop of aan de kassa.
  • Leeftijd 8 – 14 jaar.
  • Begeleiders die zelf niet deelnemen, hoeven geen ticket voor deze workshop te kopen. 

Workshop DNA    Workshop CSI

Ontdek de wereld vanuit een ander perspectief bij Columbus

Als bezoeker van Continium kun je tijdens de kerstvakantie extra voordelig naar Columbus. Zo kun je al naar de 3D film Tiny Giants voor slechts €2 extra. Maar wacht: de kenner weet natuurlijk dat Columbus nog veel meer te bieden heeft met de beleving Earth, waarin je naar de aarde kijkt zoals een astronaut. Op vrijdag 28 december, woensdag 2 & vrijdag 4 januari kun je voor slechts €3 extra meedoen met de Earth Quiz. Na Earth doe je dan mee met een spannende spelshow voor het hele gezin in het 3D Theater. Wint jouw team deze challenge?

Extra activiteiten en shows 

Naast je bezoek aan CSI: Continium, de Hall of Fame en Explore zone kun je ook genieten van extra shows. Zo ben je dagelijks welkom in het Continium Theater voor de Scienceshow Speuren naar Sporen. In de Hall of Fame, onze schatkamer vol historische objecten, zal de Geheugenvanger je betoveren. Deze machine vangt en vertelt je de herinneringen van verschillende objecten in de Hall of Fame.

En waar iedereen natuurlijk op zit te wachten: Er is weer slijm! Met een geheel nieuwe receptuur, je kunt helemaal los gaan met kleurtjes, geurtjes, glitters, etc... Dagelijks te doen in Science lab Continium. Deze Sciencebox kost €4,50 p.p., en is geschikt vanaf 6 jaar. Tot... 129 jaar, minstens.

Openingstijden tijdens de feestdagen

In de kerstvakantie zijn we elke dag open, met uitzondering van Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag. Je bent elke dag welkom van 10:00 tot 17:00 uur, ook op maandag en op Tweede Kerstdag!

Op Kerstavond, 24 december & oudjaarsdag, 31 december, sluiten we wel een uurtje eerder, om 16:00 uur.

Tweede kerstdag zijn we dus gewoon geopend.