Nieuw voor PO: -HEART TO GET- duurzaamheid en het lichaam Blog

Onderwijs

Wil je het thema duurzaamheid in de klas eens anders belichten dan vanuit milieukundig perspectief? Kies dan eens voor duurzaam omgaan met het menselijk lichaam. Continium kent niet alleen de themalijn "ik en mijn lijf" boordevol mini expo's en exhibits, maar ook de nieuwe quizshow "HEART TO GET" Tip: download het kwartetspel voor een les in de klas!

Nicole Samson

Ons lichaam is misschien wel de meest ingenieuze machine die er is. Maar het is ook kwetsbaar. Ben er daarom zuinig op. Voor jezelf, maar ook voor anderen. Want wie weet komt een deel van jouw lichaam ooit van pas om een ander lichaam gezond te maken en langer te laten leven. Daar gaat  'Heart to Get' in Continium over.

Laat je leerlingen verrassen door de experimenten over de werking van het lichaam. Met quizvragen die ze laat nadenken over hoe delen van hun lichaam ook na hun leven nog een ander van dienst kunnen zijn. Wie weet mogen ze assisteren bij een van de experimenten. Met stemkastjes beantwoorden je leerlingen vragen die tijdens de quiz worden gesteld. En natuurlijk krijgen ze na iedere vraag inzicht in hoe de rest van de klas stemde. 

Voor aanvullende stof voor in de klas kun je bijgaand kwartetspel downloaden. Met meer interessante dingen over het menselijk lichaam en orgaandonatie. Print het uit en laat je leerlingen de kaarten zelf maken:

•Download het kwartetspel en print het enkelzijdig uit (eventueel op iets dikker papier).
•Je kunt de kaartjes ook op een kartonnetje plakken.
•Knip alle kaartjes uit.
•Kleur als je wilt de afbeeldingen op de kaartjes in!
•Lees de spelregels door en spelen maar!

HEART TO GET is geschikt vanaf groep 5
€ 75 per groep van maximaal 60 leerlingen

Klik op onderstaande afbeelding om het kwartetspel te downloaden