Een kalender van aardewerk Blog

Collectie

In de Hall of Fame, de schatkamer van Continium, sta je oog in oog met de pareltjes uit de vijf historische deelcollecties van dit museum. Zoals een kalender van.... aardewerk. Onderdeel van de deelcollectie Maastrichts Aardewerk & Porselein.

Het assortiment van de aardewerkfabriek van Petrus Regout in de 19de eeuw was heel divers. Niet alleen serviesgoed werd vervaardigd, maar ook producten als paraplubakken, kamerpotten, schilderspaletten en gordijnringen. Ook deze kalender hoort tot dit meer curieuze deel van het assortiment.

De kalender bestaat uit drie draaibare onderdelen Met de ronde knop aan de bovenzijde kunnen de datum en de maand worden ingesteld. Met de bovenste draaibare ring kan de dag van de week worden gekozen.

Hall of Fame

In de Hall of Fame sta je oog in oog met de pareltjes uit de vijf historische deelcollecties, zoals de deelcollectie Maastrichts Aardewerk & Porselein, van dit museum. In dit open depot staan robuuste stoommachines en motoren zij aan zij met breekbaar glas en kristal, oogverblindend flonkerend in een theatraal licht. De kleurrijke diversiteit van het Maastrichtse aardewerk, al even breekbaar, contrasteert op een spannende manier met de stoere wereld van de Limburgse mijnwerkers. En de bijzondere collectie huishoudelijke apparaten roept als vanzelf een feest der herkenning op.

Welkom in de schatkamer van Continium.

Hall of Fame