Girlsday 2019 Blog

Onderwijs

Ben jij ruimteproof? Die vraag kregen de deelnemende meisjes aan de Girlsday 2019 bij Continium gesteld...

Op Girlsday openen verschillende bedrijven & organisaties in Nederland hun deuren voor meisjes tussen de 10 en 15 jaar oud. Voor meisjes is dit een goede kans om kennis te maken met bèta, techniek en ICT én met vrouwelijke rolmodellen. Door de praktijk in te gaan krijgen de meisjes een beter beeld van het werk in deze sectoren.

Naast de speciale workshops bij Continium zijn dit jaar ook bijzondere activiteiten bij bijvoorbeeld de Mindlabs van de Universiteit Tilburg, de plaatwerkfabriek Kemi, Eurocontrol in Maastricht en nog veel meer. Via de hashtag #GirlsDay2019 delen veel bedrijven, scholen en andere deelnemers hun activiteit. Landelijk gaan bijna 11.000 meisjes op bezoek bij 366 bèta, technische en ICT-bedrijven. 

Slotstuk bij onze workshop is de Ei-Lander: de deelnemers worden uitgedaagd met simpele middelen een veilig omhulsel te maken voor een ei. Zo veilig, dat het ei een vrije val van een drie meter hoogte overleefd. Of dat kan? Ja, maar het is wel goed nadenken...

Girlsday

In Nederland kiezen nog steeds te weinig meisjes voor bèta, techniek en ICT.  Door op Girlsday meisjes uit te nodigen laten bedrijven en technische afdelingen van andere organisaties de meisjes nadrukkelijk weten dat zij van harte welkom zijn in de technologie. VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek organiseert Girlsday 2019 in samenwerking met het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en TechniekTalent.nu. 

Meer informatie