Filmhelden gratis entree en LEGO® machines in World of Bricks Blog

Evenement, Tentoonstelling

Kinderen tot en met 12 jaar hoeven na de carnaval hun pakjes nog niet gelijk weer op te ruimen. Wie 12 jaar of jonger is en tussen 1 en 5 maart 2017 verkleed als filmheld een bezoek brengt aan Continium discovery center te Kerkrade mag namelijk gratis naar binnen (onder begeleiding van één betalende volwassene per kind).

Continium heeft deze actie in het leven geroepen ter afsluiting van de Movies-maand, het thema van de maand februari. In de expositie “World of Bricks: dé experience voor LEGO® Fans” staat regelmatig een ander thema centraal. In februari was dat “Movies” en in maart is het “Incredible Machines”, waarbij allerlei van LEGO stenen gebouwde machines te bezichtigen zijn in het themagedeelte van World of Bricks.

Continium Carnavalsactie: Gratis entree voor filmhelden!

Van 1 tot en met 5 maart 2017 krijgen alle kinderen (t/m 12 jaar), die verkleed als hun favoriete filmheld naar Continium komen, gratis entree (mits onder begeleiding van ten minste 1 betalende volwassene per kind). Hang daarom je Batman-, Spongebob- of Minion-pakje nog niet terug in de kast na carnaval, maar kom naar Continium en beleef daar samen met andere filmhelden de expositie World of Bricks! In deze experience voor LEGO fans, vind je niet alleen heel veel stenen om naar hartenlust mee te bouwen, je ontdekt er ook van alles over techniek.

Hijskraan van 4 meter hoog

Voor maart is het thema van World of Bricks: "Incredible Machines". In het thematisch ingevulde gedeelte van de expositie vind je dan verschillende machines, die gebouwd zijn van LEGO stenen. Zo is er een hijskraan, die uitschuifbaar is tot meer dan 4 meter hoogte! Dat wordt op gezette tijden gedemonstreerd. Ook zie je er kermisattracties van LEGO stenen en technische voertuigen en bouwsets. De bouwwerken in het thema Incredible Machines zijn vanaf 1 maart te bezichtigen.

Aangepaste openingstijden Carnaval

  • Op Carnavalszondag, -maandag en -dinsdag is Continium gesloten voor bezoekers. 
  • Vanaf woensdag 1 maart 2017 is Continium weer geopend vanaf 10.00 uur. 
  • Op Carnavalszaterdag (25 februari 2017) is Continium gewoon geopend, dan is de carnavalsactie echter nog niet geldig.