Help mee met de E-Waste Race! Blog

Inspiratie, Onderwijs

Leuk en leerzaam inzamelen van elektronica: help een school in jouw buurt deze wedstrijd te winnen!

Iedereen kent het wel, je hebt nog wat oude elektronica rondslingeren. Een oud telefoontje, kapotte dvd-speler of wekker bijvoorbeeld. Toch schiet het er iedere keer weer bij in om deze elektronische apparaten, ook wel e-waste genoemd, weg te brengen.

De E-waste Race is een wedstrijd tussen scholen in een regio om zoveel mogelijk elektronisch afval bij mensen uit de buurt op te halen. Tijdens een E-waste Race kunnen buurtbewoners hun rondslingerende elektronisch afval aanmelden op deze website. Scholieren en buurtbewoners maken dan een afspraak om het afval thuis op te laten halen. De school scoort hier punten mee die op deze site worden bijgehouden. Na vier weken wordt de winnaar bekend die een toffe schoolreis wint. Zo maakt de E-waste race het inzamelen van elektronisch afval leuk, leerzaam en gemakkelijk!

Inleveren en op laten halen

Op dit moment loopt er een E-Waste race in Zuid-Limburg. Misschien wel op de basisschool van jouw kind, buurjongen/meisje of neefje/nichtje! Ook kun je via de website aangeven dat je E-Waste hebt en deze laten ophalen. 

E-Waste!