Columbus, Cube en Continium tijdelijk gesloten vanwege coronavirus Blog

Organisatie

Kerkrade, 13 maart 2020 - In navolging van de uitgevaardigde richtlijnen sluiten Columbus, Cube en Continium op het Museumplein te Kerkrade tijdelijk hun deuren voor reguliere bezoekers.

Eén van de landelijk van kracht zijnde maatregelen is een verbod op evenementen met meer dan honderd bezoekers. Dit verbod geldt ook voor locaties waar meer dan honderd mensen komen zoals sportclubs, theaters en musea. De gezondheid van bezoekers, medewerkers en vrijwilligers staat voorop, daarom volgen Columbus, Cube en Continium het landelijke beleid en sluiten tijdelijk de deuren voor het algemeen publiek.

Ten aanzien van reeds geplande programma’s voor het onderwijs wordt met iedere school afzonderlijk afgestemd of deze activiteiten binnen de richtlijnen wel of geen doorgang kunnen vinden.

Tip: Sciencebox voor thuis!

De komende tijd kun je Continium, Columbus en Cube jammer genoeg niet bezoeken, dus hebben we bedacht om een aantal van onze Scienceboxen als doe-het-zelf-thuis pakketjes aan te bieden. Zo heb je ons toch een beetje bij je thuis! Meer informatie.

Meer informatie over Corona

Kijk voor de richtlijnen en laatste nieuws op RIVM. De belangrijkste maatregelen die je kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen:

  • Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Geen handen schudden

Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.