Continium wordt vernieuwd! Blog

Achter de schermen

De nieuwe wisselexpositie Reizen in de Ruimte opent 21 september & de vernieuwde Explore Zone op 21 december 2019!

Er wordt hard gewerkt in Continium: we bouwen aan de nieuwe tijdelijke expositie Reizen in de Ruimte & de vernieuwing van de Explore Zone! Reizen in de Ruimte opent op 21 september 2019, de vernieuwde Explore Zone op 21 december 2019. Maar wees gerust, er zijn genoeg (extra) activiteiten én we hebben een leuke actie voor de trouwe bezoeker... Lees snel verder voor alle bijzonderheden en (aangepaste) openingstijden per expositie & activiteit.

 • Reizen in de Ruimte
  Deze nieuwe wisselexpositie komt in plaats van CSI Continium en opent 21 september 2019
 • Best of World of Bricks
  Open t/m voorjaar 2020.
 • Hall of Fame
  Om plek te maken voor een nieuwe doorgang voor de Explore Zone is de Hall of Fame vanaf 2 september 2019 tijdelijk gesloten voor publiek. Vanaf 21 september is onze schatkamer weer vrij te bezoeken!
 • Nieuwe Science Show 'Astronautentraining. Ben jij space proof?'
  Spannend! Na het succes van Speuren naar Sporen volgt een nieuwe show, passend bij Reizen in de Ruimte... 'Astronautentraining. ben jij space proof?' is vanaf 24 september 2019 te zien. Tot die tijd geniet je van Steamy Science in het Future Forum Theater. 
 • Explore Zone
  Onze vaste expositie gaat dicht op 21 september... om 21 december 2019 weer spectaculair en geheel vernieuwd te heropenen!

Extraatjes voor onze trouwe bezoekers!

Er blijft genoeg te doen in Continium tijdens de vernieuwing van de Explore Zone. Naast de nieuwe wisselexpositie & science show kun je ook nog komen ontdekken in het Science Lab en... hebben we t/m 20 december 2019 drie bijzondere extra's voor je:

 • 3D Films
  Tijdelijk inbegrepen bij een ticket voor Continium: ga naar een van de drie 3D films in Columbus!
 • Kortingsvoucher
  Een extra extraatje, lees snel verder!

Data onder voorbehoud: we proberen de vernieuwing strak te plannen en hier bij te houden. Hou daarom dit bericht en social media in de gaten voor de laatste updates!

 

Reizen in de Ruimte: vanaf 21 september 2019

Hoe fantastisch is het om op reis te gaan naar een nieuwe planeet! De nieuwe expositie Reizen in de Ruimte dompelt je onder in de wereld van ruimtevaart en wetenschap! In deze nieuwe expositie Reizen in de Ruimte bereid je je voor op een jarenlange reis naar een verre planeet, word je astronaut in je eigen ruimteschip en bereid je de nieuwe planeet voor op de komst van de toekomstige bewoners. Meer informatie

Best of World of Bricks

Er kan nog steeds gebouwd worden! Wegens succes zijn een aantal onderdelen van de expositie World of Bricks weer terug in Continium. Waan jezelf in dit kleurrijke dorp gebouwd met supergrote bouwstenen! De talloze steentjes en doe-opstellingen dagen je uit om zelf aan de slag te gaan. Meer informatie

Vernieuwing Explore Zone

In de afgelopen 10 jaar hebben bijna 1,5 miljoen bezoekers zelf ontdekt hoe wetenschap werkt in onze Explore Zone. Dit “hart van Continium” is daarom hard toe aan vernieuwing. Van 21 september tot 21 december 2019 wordt de hele Explore Zone opnieuw ingericht. Na 21 december ontdek je superveel nieuwe doe- en ontdekstations in de splinternieuwe Explore Zone! Nieuwsgierig naar de werkzaamheden? Volg de Continium updates op YouTube!  Meer informatie

Extra: Kies een van de 3D Films!

Inbegrepen bij je ticket van Continium. Bekijk de trailers en geniet alvast van de voorpret. Deze aanbod is geldig t/m 20 december 2019 en op basis van beschikbaarheid. Koop dus snel je ticket en reserveer je plek!

Journey to Space 3D

Volgende stop... Mars!

Fly me to the moon

De astronauten zijn niet alleen…

Tiny Giants 3D

Hoe kleiner je bent... hoe groter het avontuur!

Kortingsvoucher

Kom jij nu al naar Continium voor Reizen in de Ruimte, Tiny Giants 3D en alle andere activiteiten, maar wil je ook de vernieuwde Explore Zone van Continium straks zelf ontdekken? Als gewaardeerde bezoeker geven we je graag de kans met een mooie korting als één van de eersten de nieuwe Explore Zone te bezoeken.

In de periode 2 september t/m 20 december 2019 krijg je bij je ticket een voucher voor 50% korting op je volgende bezoek in de periode van 1 januari tot en met 31 maart 2020!

De voucher is geldig van 1 januari t/m 31 maart 2020.
Niet geldig i.c.m. andere acties, combinatietarieven en arrangementen.
Per toegangsticket in de periode 2 september t/m 20 december 2019 ontvang je 1 voucher.
Elke voucher geeft eenmalig 50% korting op één toegangsticket aan de kassa. Helaas niet online.