Continium prikkelt jonge meiden voor techniek tijdens Girlsday Blog

Evenement

12 april 2018, Kerkrade – In het kader van Girlsday, een landelijk initiatief om meisjes op jonge leeftijd kennis te laten maken met bèta, techniek en ICT, organiseerde Continium discovery center een speciaal programma.

Meiden uit het tweede leerjaar van het Charlemagne College, locatie Eijkhagen, ontdekten de boeiende wereld van wetenschap en techniek tijdens een uitdagende en prikkelende ochtend.  

Er is een enorm tekort aan technisch opgeleid personeel. Vrouwen zijn al helemaal ondervertegenwoordigd in de wereld van techniek en ICT. Op Girlsday, dit jaar op donderdag 12 april, maken meisjes tussen de 10 en 15 jaar in heel Nederland kennis met allerlei technische onderwerpen en beroepen. Continium stelde een programma samen speciaal voor leerlingen van het Charlemagne College, locatie Eijkhagen.

Girlpower in Continium
Meiden uit het tweede leerjaar kregen vanochtend een warm welkom in Continium. Uitleg over het interactieve doe- en ontdekmuseum en mogelijke beroepen in de technische sector vormde de aftrap. Hierna werd de jongedames het vuur aan de schenen gelegd tijdens een interactieve duurzaamheidsquiz. De gevolgen van hun antwoorden werden meteen zichtbaar. Aan het eind van de ochtend leerden ze meer over het leven in de ruimte en de ruimtevaart. Welke meiden het meest ‘spaceproof’ waren, moest blijken uit allerlei tests en experimenten.

Girlsday is een landelijk initiatief georganiseerd door VTHO, het landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek. Continium enthousiasmeert kinderen dagelijks voor de wereld van wetenschap en techniek.