Kidsproof 2019: Continium meest kind- vriendelijke museum van heel Nederland! Blog

Organisatie

Dit jaar mag een recordaantal van 70 musea zich kidsproof noemen. Continium is door de Museuminspecteurs zelfs gekozen tot meest kindvriendelijke museum van heel Nederland!

Persbericht van Museumvereniging/Museumkids:

Dit jaar hebben de Museuminspecteurs in totaal ruim 11.000 inspecties gedaan. Dankzij deze inspectierapporten mag een recordaantal van 70 musea zich in 2019 Kidsproof noemen. Primeur: in 2019 kunnen families met kinderen in heel Nederland terecht, voor de eerste keer heeft iedere provincie ten minste één Kidsproof museum.

9 november zijn de Museumkids Awards uitgereikt in het Nationaal Militair Museum te Soest. Te midden van de top-10 Museuminspecteurs reikte presentatrice Kim-Lian van der Meij de prijzen uit. Het Continium discovery center uit Kerkrade is gekozen tot het meest kindvriendelijke museum van heel Nederland. De vijf jarige Indy uit Apeldoorn werd dankzij haar 18 inspecties en vele stemmen 'Museuminspecteur van het jaar'. Tot haar eigen grote verbazing: ‘Hoe groot is die kans!” Meteen na de uitreiking is meteen het 8e inspectieseizoen van start gegaan, dat loopt tot en met 27 oktober 2019. Een overzicht van alle Kidsproof musea staat op museumkids.nl.

De waardering die Museuminspecteurs uit het hele land hebben gegeven, maakt duidelijk wat ze van de activiteiten vonden, of ze iets nieuws geleerd hebben, of de medewerkers aardig waren en wat ze zelf aan het museum zouden veranderen. Het museum kan deze waardevolle feedback gebruiken om nog aansprekender programma’s te ontwikkelen en de dienstverlening te verbeteren. De verkiezing van de Kidsproof musea van Nederland draagt daarmee bij aan de kwaliteit van het aanbod van alle musea. Musea met voldoende inspecties en een gemiddeld cijfer van minstens een 7,5 zijn het daaropvolgende jaar Kidsproof. Museuminspecteurs maken, op hun beurt, kans op de titel ‘Museuminspecteur van het jaar’. Want een sterkere binding met museale collecties begint steeds bij de jongste generaties. 

De Kidsproof musea

Zoek je een museum dat kinderen écht leuk vinden? Ga dan naar een Kidsproof museum! Afgelopen jaar vulden de Museuminspecteurs wel 11.438 museuminspecties in. Alle bij de Museumvereniging aangesloten musea die tussen november 2017 en oktober 2018 40 of meer inspecties kregen met een gemiddeld cijfer van 7,5 of hoger, mogen zich Kidsproof noemen. Bekijk ze allemaal op Museumkids.nl