Carnaval:
Kom verkleed en doe mee met de workshops! Blog

Evenement

Wegens succes herhaald: Kom je in je carnavalsoutfit tijdens de carnavalsvakantie? Dan mag je gratis naar Continium!

Hang daarom je favoriete cowboy, clowns of prinsessen- pakje nog niet terug in de kast na carnaval, maar kom naar Continium en bezoek in de carnavalsvakantie (naast de vaste exposities) CSI Continium: een misdadig leuke expositie waarin je kennismaakt met de historische vondst van ijsmummie Ötzi en het forensisch onderzoek dat volgde. Je onderzoekt het (k)oudste menselijk lichaam is dat ooit in Europa is gevonden. Dankzij de laatste wetenschappelijke onderzoekstechnieken heeft hij nog veel verhalen te vertellen. Help jij Kees Koud en Lex Uiting het mysterie op te lossen?

Carnaval bij Continium:

Gratis entree

Ruim na de Carnaval je pakje niet direct op! Vanaf woensdag 6 t/m zondag 10 maart 2019 kun je verkleed naar Continium!

Wie 12 jaar of jonger is en op deze dagen verkleed een bezoek brengt aan Continium discovery center te Kerkrade mag namelijk gratis naar binnen. Deze actie geldt voor één kind onder begeleiding van één betalende volwassene. 

 

Workshop CSI

Continium is in rep en roer! Het flitspapier is verdwenen! Help jij de dader te vinden?

Zonder flitspapier kan er niet worden geëxperimenteerd. Dit is een ramp! We kunnen wel wat hulp gebruiken bij het oplossen van dit mysterie. Help jij ons de dader te vinden? Kruip in de huid van een echte sporenonderzoeker en probeer deze misdaad op te lossen. 

Je gaat als onderzoeker aan de slag met verschillende onderzoekstechnieken die ook gebruikt zijn bij onderzoeken zoals naar Ötzi: je analyseert, onder andere, je eigen vingerafdrukken en maakt een gebitsafdruk van je eigen gebit. Deze krijg je mee naar huis!

Deze workshop vindt in de carnavalsvakantie van 6 t/m 10 maart dagelijks om 15:00 uur plaats.

Meer informatie & tickets

Workshop DNA

Vang je eigen DNA!

Zelf aan de slag met je eigen DNA? Kruip in de huid van een echte onderzoeker en ontdek hoe je eigen DNA eruitziet. In deze workshop vangt elke deelnemer zijn eigen DNA in een reageerbuisje. In het CSI Lab ga je verder aan de slag om je eigen DNA zichtbaar te maken. Je maakt van je eigen DNA een kettinkje dat je na afloop van de workshop mee naar huis neemt.

Deze workshop vindt in de carnavalsvakantie van 6 t/m 10 maart dagelijks om 13:00 uur plaats, met uitzondering van donderdag 7 maart 2019.

Meer informatie & tickets

Let op: openingstijden tijdens Carnaval

  • Op Carnavalszaterdag (2 maart 2019) is Continium gewoon geopend!
    De carnavalsactie echter nog niet geldig.
  • Op Carnavalszondag 3, -maandag 4 en -dinsdag 5 maart 2019 vieren ook wij carnaval en is Continium gesloten voor bezoekers.
  • Vanaf woensdag 6 maart 2019 ben je weer welkom: Continium is geopend vanaf 10.00 uur.