50.000e bezoeker voor Columbus, Cube en Continium in jubileumjaar Blog

Organisatie

30 april 2018, Kerkrade – De bezoekerscijfers van de musea aan het Museumplein in Kerkrade zijn een belangrijke mijlpaal gepasseerd.

Gezamenlijk hebben Continium discovery center, Cube design museum en Columbus earth center in 2018 alweer meer dan 50.000 bezoekers mogen ontvangen. Dit succesvolle begin van 2018 belooft veel goeds voor de musea die dit jaar samen hun 20-jarig jubileum vieren.

Succesvolle start
De eerste vier maanden van 2018 waren voor de drie musea aan het Museumplein meteen een groot succes. Vanwege het vaste aanbod, de wisselende exposities en een prikkelende programmering vonden meer dan 50.000 bezoekers hun weg naar de musea. Dat zijn gemiddeld zo’n 500 bezoekers per dag.

Columbus, Cube en Continium
Columbus laat bezoekers op unieke wijze kennismaken met het overview-effect dat astronauten krijgen wanneer ze neerkijken op onze fragiele aardbol. Cube trekt bekijks met de iconische schoenenexpositie Heaven or hell en het pas geopende Passione Italiana: L’arte dell’Espresso: een expositie waar peperdure, antieke en wifi-gestuurde espressoapparaten je laten proeven aan de wereld van koffie en design. Continium blijft favoriet bij de jonge wetenschappers onder ons. Tot en met 13 mei kan de ware LEGO© fan zich nog uitleven in de ‘blockbuster’-expositie World of Bricks. Eind mei opent in Continium een nieuwe, misdadig leuke expositie.

Juni jubileummaand
2018 is een bijzonder jaar voor het Museumplein in Kerkrade. Op 13 juni 1998 opende het Museum voor Industrie en Samenleving Industrion. Door de jaren heen is dit museum gegroeid en heeft zich ontwikkeld tot het doe- en ontdekmuseum Continium. In 2015 ontstond het Museumplein met de toevoeging van twee nieuwe instellingen: Nederlands eerste museum volledig gewijd aan design en de unieke filmervaring Columbus earth center die je een compleet nieuwe blik op de aarde geeft. Om na 20 jaar op al deze ontwikkelingen terug te kijken, wordt juni 2018 een feestelijke maand voor het Museumplein. Meer informatie over het precieze programma volgt binnenkort.