Tinker Lab Tentoonstelling

Tijdens openingstijden bekijk details »
Iedereen
Inbegrepen bij ticket voor Continium

In het Tinker Lab kun je experimenteren door zelf een stroomkring, knikkerbaan, of vliegbouwsel van alledaagse gebruiksvoorwerpen te bouwen. Bedenk, bouw, test en verbeter!

Ontdek de uitvinder in jezelf. Voor welk probleem wil jij een uitvinding bedenken? Laat je inspireren en maak er een tekening van. Uitvinden is vooral maken, testen en
verbeteren. Oefen dit bij de knikkerbanen, de torenbouw-trilplaat, de scribblebots, de windmachines en de elektronische schakelingen.

Tijdens weekenden en vakanties kun je inschrijven voor Tinker-workshops. Hieronder enkele voorbeelden!

Stroomkring

We maken een kringetje: Bouw een stroomkring van alledaagse gebruiksvoorwerpen. Verbind de batterij en stroomgebruikers aan elkaar met krokodillenbekkabels. Druk op de knop en maak de stroomkring rond. Tip: schakelaartje ertussen! 

Hoeveel onderdelen kun je aan elkaar schakelen? Wat lukt wel en wat niet bij het bouwen van je stroomkring? Er zal een kluwen aan draadjes en verbindingen ontstaan. Als het lampje op de tafel brandt, is er kortsluiting. Haal je stroomkring dan snel uit elkaar!

Knikkerbaan

Bouw je eigen knikkerbaan met de voorwerpen uit de bak. Test je baan en kijk hoe je hem kunt verbeteren. Lukt het jou om de knikker zo langzaam mogelijk naar beneden te laten rollen?

Psst… we hebben het expres een beetje lastig gemaakt, soms heb je het gele plakband nodig om je baan goed te houden. 

Wanneer?

Tinker Lab

Tentoonstelling
 • Tijdens openingstijden

  Maandag
  Tijdens vakanties (regio zuid) en op feestdagen geopend.
  Dinsdag
  10:00 - 17:00
  Woensdag
  10:00 - 17:00
  Donderdag
  10:00 - 17:00
  Vrijdag
  10:00 - 17:00
  Zaterdag
  10:00 - 17:00
  Zondag
  10:00 - 17:00