Museumweek:
Tikkit Talk Activiteit

13 april 2019 bekijk details »
Kinderen
1:00
Inbegrepen

Leuk nieuws! Tikkit, de Museumkidsmascotte van de Museumvereniging, is nieuwsgierig naar bijzondere museumstukken. In elk museum is wel zo'n pronkstuk te vinden. Ook in Continium. Kom jij luisteren naar het verhaal bij onze pronkstukken?

Tijdens de Nationale Museumweek 2019 brengen drie musea een speciale Tikkit-Talk in samenwerking met één of meer Museuminspecteurs (kinderen t/m 12 jaar). TEDx-achtige verhalen door Museuminspecteurs in Kidsproof musea. Zij geven hun visie op de museale collectie, op ons échte goud!

In de Nationale Museumweek worden er Tikkit Talks gehouden in het Natuurmuseum FryslânUniversiteitsmuseum Utrecht en in ons museum.  Wil je komen kijken? Dan ben je uiteraard ook welkom! De Tikkit Talk start om 15:00 uur precies en vindt plaats in de Hall of Fame.

 

Museumweek 2019 & Museumkids

Duizenden Museuminspecteurs inspecteren jaarlijks de ruim 400 Nederlandse musea. Zij bepalen met hun inspectierapporten welke musea zij het meest geschikt vinden voor kinderen. Musea kunnen Kidsproof worden met minimaal 40 inspecties, met een gemiddeld rapportcijfer van minimaal 7,5. De 10 beste Museuminspecteurs en Kidsproof musea worden jaarlijks in het zonnetje gezet tijdens de Museumkids Awards.

Museumkids, een initiatief van de Museumvereniging, brengt de jongste generatie – en hun (groot)ouders in hun gevolg –  in contact met museale collecties door het hele land. Met die collecties vertellen musea verhalen waardoor kinderen de wereld leren ontdekken. Die verhalen versterken de binding met de kostbare collecties én die met hun eigen omgeving.

Tijdens de vijfde Nationale Museumweek die plaats vindt van 8 t/m 14 april, staat heel Nederland in het teken een enorm cultureel kapitaal dat van ons allemaal is. Ruim 400 musea plaatsen gedurende deze week hun pronkstukken in de schijnwerpers. Deze musea doen dat allemaal op hun eigen manier: met speciale activiteiten of bijzondere programmering bijvoorbeeld rond een pronkstuk.

Alle activiteiten tijdens de Museumweek

Wanneer?

Tikkit Talk

Activiteit
  • 13 april 2019

    Zaterdag
    Hele dag