Reizen
in de
Ruimte Tentoonstelling

20 september 2019 t/m 28 februari 2021 bekijk details »
Iedereen
Inbegrepen bij ticket voor Continium

Op weg naar een nieuwe aarde. Hoe fantastisch is het om op reis te gaan naar een nieuwe planeet?

De expositie Reizen in de Ruimte dompelt je onder in de wereld van ruimtevaart en wetenschap!

In de expositie Reizen in de Ruimte bereid je je voor op een jarenlange reis naar een verre planeet, word je astronaut in je eigen ruimteschip en bereid je de nieuwe planeet voor op de komst van de toekomstige bewoners.

Train de skills die je nodig hebt als astronaut met een fitnessparcours en technische tests en ontdek hoe snel en steady jij apparaten kunt bedienen. Eenmaal in de ruimte woon en werk je op je ruimteschip. Je eet, slaapt en werkt er en net als thuis op aarde. Kijk live mee met de camera’s van het International Space Station en verwonder je over het prachtige uitzicht. Speel het docking game: lukt het jouw om de capsules op het ruimteschip aan te koppelen.

Ontdek wat er nodig is om te kunnen leven op een andere planeet. Hoe kun je je beschermen tegen ruimtestormen en de krachtige zon? Hoe werkt de zwaartekracht? En hoe kweek je planten op deze nieuwe planeet? Lukt het jou om op een nieuwe aarde te leven?

Voorbereiding op aarde

Je gaat op reis dwars door de ruimte om een nieuwe planeet te vinden waarop mensen zouden kunnen wonen. Het wordt een lange tocht vol avontuur en gevaar.

Voor deze reis naar een nieuwe thuisplaneet moet je je goed voorbereiden. Je moet sterk, slim en sociaal zijn. Wacht niet langer en begin de training. Ben je er klaar voor?

In de ruimte

Onderweg naar een nieuwe woonplaneet reis je door de ruimte. Voor die lange reis moeten genoeg voorraden worden meegenomen. Je bent misschien wel maanden of zelfs jaren onderweg!

Het leven in een ruimteschip is heel anders dan dat op aarde. Om te beginnen zit je dag en nacht met dezelfde mensen in een kleine ruimte. En al het water moet worden hergebruikt, zelfs je plas. Maar het uitzicht is ongelooflijk mooi en je kunt ook nog eens rondzweven.

Een nieuwe planeet

Je bent op je bestemming aangekomen. Hier, op deze nieuwe thuisplaneet, moet je nu zien te overleven. Je hebt water nodig, voedsel en een huis. Je moet ook rekening houden met gevaren, zoals straling en stormen.

Het zal best zwaar worden, maar absoluut niet saai. Samen met je team sta je aan het begin van een enorm avontuur. Om te overleven moeten jullie volledig op elkaar vertrouwen. Wat denk je, zou jij op een andere planeet willen wonen?

Science Show: Astronautentrainer

Ben jij Space proof? Ontdek het tijdens de science show “Astronautentraining” in het theater van Continium. Tijdens deze spannende Science Show ga je je verbazen over de meest bijzondere experimenten...

Colofon

Met dank aan Museon.

 

Wanneer?

Reizen in de Ruimte

Tentoonstelling
 • 20 september 2019 t/m 28 februari 2021

  Maandag
  Voorlopig gesloten
  Dinsdag
  Gedurende openingstijden
  Woensdag
  Gedurende openingstijden
  Donderdag
  Gedurende openingstijden
  Vrijdag
  Gedurende openingstijden
  Zaterdag
  Gedurende openingstijden
  Zondag
  Gedurende openingstijden