Regiofinale Limburg:
FIRST® LEGO® League 2016 Activiteit

26 november 2016 bekijk details »
Inbegrepen bij entreeticket Continium

Op zaterdag 26 november strijden teams uit heel Limburg tegen elkaar in de regiofinale Limburg van de FIRST® LEGO® League om de felbegeerde LEGO-cup!

Kun jij net zo hard brullen als een leeuw? Of blaffen als een hond, kwaken als eend of piepen als een muis? Het FIRST®LEGO® League seizoen 2016/2017 ANIMAL ALLIES gaat namelijk over harige, gevleugelde en geschubde dieren. Meer dan 28.000 teams van kinderen in de leeftijd van 9 tot 15* jaar, uit meer dan 70 landen zullen deze dieren in de ogen kijken. Hoe kunnen mens en dier elkaar helpen?

De FIRST LEGO League daagt kinderen uit om te denken als wetenschappers en technici. Tijdens het ANIMAL ALLIES seizoen kiezen de teams een probleem uit de praktijk dat opgelost moet worden. Daarnaast leren de kinderen hun eigen robot te bouwen en te programmeren met LEGO MINDSTORMS® om hier vervolgens verschillende missies in de robotwedstrijd mee uit te voeren. Tijdens het hele traject staan de Core Values zoals sportiviteit, samenwerking en respect voor elkaar hebben, centraal.

De regiofinale van Limburg vindt ook dit jaar weer plaats in het Continium op zaterdag 26 november 2016. Wij kijken ernaar uit!

 

Meer weten over de First Lego League?

FIRST® LEGO® LEAGUE

De FIRST® LEGO® League (FLL®) is sinds 1998 een werelds spektakel. Ruim 240.000 jongeren van 9 tot en met 15 jaar uit 82 landen worden tijdens dit evenement geïnspireerd de maatschappelijke rol van techniek en wetenschap te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten.

In de Benelux organiseert Stichting Techniekpromotie samen met 26 regionale partners de FIRST LEGO League Benelux. Dit is een spin-off van de internationale wedstrijd waar jaarlijks ruim 600 teams uit Nederland en België aan deelnemen.

Een FLL team bestaat uit maximaal 10 jongeren en ze worden begeleid door een volwassen coach. De teamsamenstelling kan variëren van klasgenoten tot clubleden van een sportvereniging, scouting of vriendengroep.

De teams binden in regiofinales de strijd met elkaar aan voor een felbegeerde plaats in de Benelux finale. De beste teams van de Benelux krijgen de gelegenheid hun land te vertegenwoordigen tijdens de Europese finale of de wereldfinale in Amerika. 

Wanneer?

Regiofinale FIRST® LEGO® League

Activiteit
  • 26 november 2016

    Zaterdag
    11:00