Openings-
symposium Activiteit

30 januari 2020 bekijk details »
Zakelijk
Genodigden

‘Samenwerken in wetenschaps- en techniekcommunicatie’. Ter gelegenheid van de opening van de vernieuwde Explore Zone.

Ter gelegenheid van de opening van de nieuwe Explore Zone organiseert Continium een openingssymposium op donderdag 30 januari 2020 vanaf 14.15 uur. Tijdens dit symposium over wetenschaps- en techniekcommunicatie, en het belang van samenwerken in het bijzonder, wil Continium samen met partners nadenken hoe organisaties uit verschillende geledingen van de maatschappij de handen ineen kunnen slaan om wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen op een inspirerende manier over te brengen. Het doel is bekend: zorgen voor meer enthousiasme voor wetenschap en techniek. 

Programma

Om 14.15 uur start het programma waarin, naast Gedeputeerde Ger Koopmans van de provincie Limburg, o.a. pedagoog en onderzoeker Pedro de Bruyckere, Phd. het woord tot u richt. Deze middag geven we ook het woord aan directeur van Rijksmuseum Boerhaave Amito Haarhuis en prof. dr. Ron Heeren. De presentatie is in handen van L1-presentator Jolien Linssen. Natuurlijk is er deze middag ook ruim de gelegenheid de nieuwe Explore Zone te bezoeken.

Deelname is bedoeld voor partners en professionals betrokken bij wetenschapscommunicatie. Heeft u interesse om deel te nemen? Stuur dan een e-mail aan info [at] continium.nl.

Amito Haarhuis

Gedreven door zijn passie om mensen werkelijk te enthousiasmeren voor wetenschap en technologie, heeft Amito Haarhuis zijn carrière gewijd aan wetenschapseducatie en communicatie als pabodocent wetenschap en techniek, auteur, televisiepresentator en adjunct-directeur van NEMO. Amito Haarhuis is sinds 1 april 2018 directeur van Rijksmuseum Boerhaave. Het museum sleepte vorig jaar de prestigieuze European Museum of the Year Award in de wacht.

Prof. dr. Ron Heeren

Heeren is directeur van M4I, het Maastricht Multimodale Moleculair Imaging Instituut en professor aan de Universiteit Maastricht. Opgeleid als technisch fysicus richt hij zich nu op biomedische toepassingen van massaspectrometrie. Wetenschapscommuniatie is één van de belangrijkste instrumenten voor zijn vooruitgang in de wetenschap. Met open communicatie stimuleert hij publiekgefinancierd onderzoek en laat zo de waarde van wetenschappelijke inspanningen voor de maatschappij zien. Zijn filosofie is dat de impact van onderzoek wordt vergroot als het open en breed wordt gecommuniceerd. Voor zijn succesvolle vertaling van natuurkundig onderzoek naar de markt en voor zijn bijdrage aan patiëntendiagnostiek ontving Ron Heeren eind vorig jaar de NWO Natuurkunde Valorisatie Prijs voor de beste kennisbenutting in de natuurkunde.

Pedro de Bruyckere, PhD.

In 2019 is Pedro de Bruyckere door de Koninklijke Vlaamse Academie van België onderscheiden met de Jaarprijs Wetenschapscommunicatie. De Bruyckere is verbonden aan de Arteveldehogeschool in Gent. Hij verdiept zich al jaren in de leefwereld van jongeren, en doet onderzoek naar authenticiteit in het onderwijs. Samen met Casper Hulshof, psycholoog en docent onderwijskunde schreef hij de bestseller: 'Jongens zijn slimmer dan meisjes, en andere mythes over het onderwijs', waarin ze hardnekkige clichés over leren, technologie in de klas, neurologie en onderwijs te lijf gaan. Hij weet als geen ander mythes over leren door te prikken en tendensen te duiden die een invloed zullen hebben op de levens van kinderen en jongeren.

Wanneer?

Openingssymposium Explore Zone

Activiteit
  • 30 januari 2020

    Donderdag
    14.15 uur (ontvangst vanaf 13.45 uur)