Euregional Technology Award Finale 2019 Activiteit

5 april 2019 bekijk details »
Onderwijs

De Euregional Technology Award is een jaarlijks terugkerend project waarbij leerlingen van 2 en 3 havo en vwo uitgedaagd worden om innovatieve ideeën en oplossingen te bedenken voor alledaagse uitdagingen en maatschappelijke-/ wereldthema’s.

In de volgende 5 regio’s van de Euregio Maas-Rijn: Wallonië, Vlaanderen, Eupen, Aken en Limburg worden vanaf januari gastlessen verzorgd door ervaren gastdocenten. In deze editie 2019 is gekozen voor het thema 'Duurzaamheid'. Deze lessen zullen plaatsvinden binnen de lessen van HAVO/VWO leerjaar 2 en leerjaar 3. De leerlingen krijgen diverse onderwerpen binnen het thema 'Duurzaamheid' voorgelegd. Vanuit een gekozen onderwerp bedenken de leerlingen in groepjes een probleem en uiteraard een passende oplossing. Nadat alle lessen gegeven zijn, zal een vakkundige jury uit iedere regio een winnaar kiezen.

Finale 2019

In de finale van de Euregional Technology Award 2019 wordt aan de hand van workshops en een techniek quiz de technische kennis van de regiowinnaars op de proef gesteld. Wie zal in deze editie met de Euregional Technology Award en met een geldprijs van €1000,= naar huis gaan? Op 17 mei 2019 krijgen de winnaars van de beste ideeën als beloning nog een masterclass ‘design thinking’. De dag begint met een ‘thinktank’ waarin de winnaars uit alle regio's van de Euregio kritisch kijken naar elkaars ideeën met als doel deze nog beter te maken. Vervolgens werken ze, in samenwerking met echte ingenieurs en industrieel ontwerpers, hun concept uit naar een mock-up of een prototype. Met andere woorden: Make it happen!

 

Initiatief

De Euregional Technology Award is een initiatief van Koninklijk Instituut van Ingenieurs, Drielanden Ingenieurs Kontakt, Continium discovery center te Kerkrade en SoapBox te Maastricht.

Doel van de Award is jongeren in de Euregio Maas­ Rijn op een andere manier kennis telaten maken met techniek én metleeftijdsgenoten van over de grens, om hen zo enthousiast te maken voor een technische studierichting en toekomstige carrière in de tech­ nologische sector, bij voorkeur in de Euregio. Deze Euregionale ontmoeting en kennisuitwisseling tussen scholieren laat zien dat techniek geen grenzen kent.

www.techaward.eu

Educatie binnen Continium

Schoolgroepen zijn van harte welkom om een leerzaam bezoek aan Continium te brengen en leerlingen zelf te laten ontdekken wat wetenschap en techniek betekenen voor hun dagelijks leven. Voor primair en voortgezet onderwijs hebben we bovendien een vernieuwd aanbod aan educatieve activiteiten. Ook heeft Continium een eigen Project S.T.E.M. en helpen we scholen graag met Project F.I.E.T.S..

Meer informatie

Wanneer?

Euregional Technology Award Finale 2019

Activiteit
  • 5 april 2019

    Vrijdag
    Hele dag