CSI: Continium Tentoonstelling

1 juni 2018 t/m 8 september 2019 bekijk details »
Iedereen
Inbegrepen bij ticket voor Continium

Ontrafel jij dit ijskoude mysterie?

Tijdens één van hun bergtochten stuiten Helmut en Erika op iets vreemds dat uit het ijs steekt. Het lijkt wel… een lichaam!

Stap jij in de voetsporen van een forensisch onderzoeker? Samen met Professor Kees Koud maak je kennis met de nieuwste onderzoekstechnieken om erachter te komen wie het is en wat er precies is gebeurd. Wat deed hij zo hoog in de bergen? Zou hij doodgevroren zijn of misschien wel… vermoord?!

Kees Koud staat voor een grote uitdaging. Hij moet de sporen en het bewijsmateriaal op het plaats delict verzamelen en verder onderzoeken in het onderzoekscentrum. Kom je Professor Kees Koud helpen met zijn onderzoek? Samen met Lex Uiting breng je verslag uit van je bevindingen. Aan het eind van je onderzoek heb je zonder twijfel van alles te melden!

Kees Koud

 • 56 jaar
 • Arnhem
Onderzoeker in hart en nieren. Belast met het onderzoek naar de mysterieuze vondst van een lichaam in de Alpen. Staat voor een grote uitdaging om deze omvangrijke klus te klaren!

Het (K)oudste menselijke lichaam

CSI: Continium is een misdadig leuke expositie waarinje kennismaakt met de historische vondst van ijsmummie Ötzi en het forensisch onderzoek dat volgde. Je onderzoekt het (k)oudste menselijk lichaam is dat ooit in Europa is gevonden. Dankzij de laatste wetenschappelijke onderzoekstechnieken heeft hij nog veel verhalen te vertellen.

Lex Uiting

 • 32 jaar
 • Venlo
Verslaggever en nieuwslezer van Breaking News. Hij volgt het onderzoeksteam nauwgezet en zorgt voor een complete verslaglegging van het onderzoek.

Praktische informatie

Speciale activiteiten

In de vakanties en weekenden zijn er workshops en shows waarbij je aan de slag kunt gaan met het onderzoeken van stofjes, je DNA kunt ontdekken en je vingerafdrukken kunt analyseren. Kijk op op de dagagenda voor het actuele programma.

Toegankelijkheid

Continium is toegankelijk voor mindervaliden en rolstoelgebruikers.

Bereikbaarheid

Continium ligt op circa 20 autominuten van Maastricht, Aken en Hasselt. Volg vanaf de snelweg de bordjes “Kerkrade” en “Kerkrade Centrum” en vervolgens “Continium”. Parkeer je auto gratis op de P+R-parkeerplaats naast Continium, navigeer hiervoor naar “Hambosweg 60, Kerkrade”. Continium bereik je te voet via de spoorwegovergang. Continium is uitstekend bereikbaar met het OV. De bushalte ligt, net als treinstation Kerkrade Centrum, direct naast Continium. 

Meer route & OV informatie.

Openingstijden & tickets

Informatie over de openingstijden en speciale dagen van Continium discovery center vind je bij openingstijden
Een regulier ticket kost aan de kassa €12,-, online in de voorverkoop €11. Er zijn speciale familietickets beschikbaar, kijk bij tickets voor alle informatie!

Wanneer?

CSI Continium

Tentoonstelling
 • 1 juni 2018 t/m 8 september 2019

  Maandag
  Tijdens vakanties (regio zuid) en op feestdagen geopend.
  Dinsdag
  10:00
  Woensdag
  10:00
  Donderdag
  10:00
  Vrijdag
  10:00
  Zaterdag
  10:00
  Zondag
  10:00